POSKEROVÁ, Hana, Jan VOKURKA, Petra BOŘILOVÁ LINHARTOVÁ, Antonín FASSMANN, Lydie IZAKOVIČOVÁ HOLLÁ a Zdeněk DANĚK. Atlas onemocnění sliznice ústní dutiny. 1., elektronické. Brno: Masarykova univerzita, Brno, 2020.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Atlas onemocnění sliznice ústní dutiny
Název anglicky Atlas of Oral Mucosal Diseases
Autoři POSKEROVÁ, Hana, Jan VOKURKA, Petra BOŘILOVÁ LINHARTOVÁ, Antonín FASSMANN, Lydie IZAKOVIČOVÁ HOLLÁ a Zdeněk DANĚK.
Vydání 1., elektronické. Brno, 2020.
Nakladatel Masarykova univerzita, Brno
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Učebnice
Obor 30208 Dentistry, oral surgery and medicine
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Organizační jednotka Lékařská fakulta
Klíčová slova česky onemocnění sliznice ústní dutiny, klinický obraz, diferenciální diagnostika, léčba
Klíčová slova anglicky oral mucosal diseases; clinical picture; differential diagnosis; treatment
Změnil Změnila: Mgr. Tereza Miškechová, učo 341652. Změněno: 13. 5. 2021 08:31.
Anotace
Atlas onemocnění sliznice ústní dutiny je elektronická obrazová databáze patologických stavů na sliznicích dutiny ústní, která byla vytvořena z kazuistik lékařů spolupracujících s LF MU. Jednotlivé kapitoly v Atlasu onemocnění sliznic ústní dutiny jsou řazeny stejně jako v publikaci „Repetitorium onemocnění sliznic ústní dutiny“ autorů prof. MUDr. Lydie Izakovičové Hollé, Ph.D. a kol. z roku 2020 a logicky na něj navazují. Obě pedagogická díla jsou vzájemně elektronicky propojena přes odkazy v textu.
Anotace anglicky
The Atlas of Oral Mucosal Diseases is an electronic image database of pathological conditions on the oral mucous membranes created based on case reports of doctors cooperating with the Faculty of Medicine, Masaryk University. The individual chapters in the Atlas of Oral Mucosal Diseases are organized in the same manner as in “University Textbook on Oral Mucosal Diseases” by prof. MUDr. Lydie Izakovičová Hollá, Ph.D. et al. from 2020 and logically complement it. Both pedagogical works are interconnected by electronic links in the text.
Návaznosti
NV17-30439A, projekt VaVNázev: Moderní biotechnologické a behaviorální přístupy ve výzkumu zubního kazu a strategie jeho prevence
VytisknoutZobrazeno: 28. 3. 2024 23:11