TAYLOR, Daniela, Božena KÜFHABEROVÁ, Jana HLAVOVÁ, Blanka KNOPOVÁ a Jana ANTOŇŮ. Hravá hudební výchova 1. Pracovní učebnice pro 1. ročník ZŠ. 1. vyd. Praha: Taktik International s.r.o. 56 s. ISBN 978-80-7563-249-4. 2020.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Hravá hudební výchova 1. Pracovní učebnice pro 1. ročník ZŠ
Název anglicky Playful Music Education 1. Workbook for the 1st Year of Primary School
Autoři TAYLOR, Daniela, Božena KÜFHABEROVÁ, Jana HLAVOVÁ, Blanka KNOPOVÁ a Jana ANTOŇŮ.
Vydání 1. vyd. Praha, 56 s. 2020.
Nakladatel Taktik International s.r.o.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Učebnice
Obor 50301 Education, general; including training, pedagogy, didactics [and education systems]
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
ISBN 978-80-7563-249-4
Klíčová slova česky hudební výchova; pracovní učebnice; 1. ročník, základní škola
Klíčová slova anglicky Music Education; Workbook; 1st Year; Primary School
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: Mgr. Daniela Taylor, Ph.D., učo 21443. Změněno: 22. 11. 2022 19:53.
Anotace
Pracovní učebnice Hravá hudební výchova 1 se skládá z 15 tematicky zaměřených kapitol, které jsou provázány s tématy probíranými v prvouce; je úzce spjata s metodickou příručkou, která zahrnuje jasně stanovenou strukturu hodiny a může tak pomoci i méně zkušeným vyučujícím; zároveň obsahuje mnoho námětů k činnostem, z nichž může vyučující vybírat, a je tedy možno s publikacemi kreativně pracovat; metodická příručka zajišťuje mezipředmětové vztahy; kapitoly jsou sestaveny tak, aby žáky motivovaly k učení, ať už formou úvodních motivačních úloh a obrázků či dalších hravých cvičení, pomocí kterých dochází k postupnému osvojování různých hudebních dovedností a vědomostí; k pracovní učebnici je dostupné i CD s nahrávkami zvuků, poslechových skladeb, rozezpívání i písní; písně jsou k dispozici se zpěvem i bez zpěvu.
Anotace anglicky
The working textbook Playful Music Education 1 consists of 15 thematic chapters which are intertwined with topics discussed in the general studies. The workbook is closely linked to the methodological manual, which includes a clearly defined lesson structure and can thus help even less experienced teaching staff. At the same time, it contains many ideas for activities from which the teacher can choose and therefore, it is possible to work creatively with these publications. The methodological manual ensures inter-subject relationships. The chapters are designed to motivate pupils to learn, whether in the form of introductory motivational tasks and images or other playful exercises, through which various musical skills and knowledge are gradually acquired. A CD with recordings of sounds, listening tasks, vocal warm-ups and songs are also available for the workbook and the textbook; songs are available with or without singing.
VytisknoutZobrazeno: 19. 4. 2024 15:26