BARTOŇOVÁ, Miroslava a Marie VÍTKOVÁ. Efektivní vyučování v heterogenní třídě se zřetelem na metody a učební strategie. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita. 122 s. 2020.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Efektivní vyučování v heterogenní třídě se zřetelem na metody a učební strategie
Název česky Efektivní vyučování v heterogenní třídě se zřetelem na metody a učební strategie
Název anglicky Effective Teaching in Heterogeneous Classroom with a Focus on Methods and Teaching Strategie
Autoři BARTOŇOVÁ, Miroslava a Marie VÍTKOVÁ.
Vydání 1. vyd. Brno, 122 s. 2020.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Odborná kniha
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Klíčová slova česky žáci se speciálními vzdělávacími potřebami, základní škola, efektivní vyučování, heterogenní třída, společné vyučování, metody, učební strategie
Klíčová slova anglicky pupils with special needs, primary school, efficient teaching, heterogeneous classroom, common education, methods, teaching strategies
Štítky Munipress
Změnil Změnila: Mgr. Radka Vyskočilová, učo 2368. Změněno: 8. 10. 2020 11:20.
Anotace
Cílem metodické příručky je charakterizovat inkluzivní školu s uvedením specifik přístupů v základním vzdělávání. Pozornost je zaměřena na podpůrné plánování při společném vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami s intaktními spolužáky, na vytváření individuální podpory a podpůrného učebního prostředí. Analyzovaná je týmová práce učitele, speciálního pedagoga a asistenta pedagoga. Pozornost je věnována rozvíjení kompetencí k učení, učebním strategiím a učebním dovednostem.
Anotace anglicky
The aim of the book is to define the inclusive school together with the specific approaches in primary education. It is focused on the supported planning during common education of pupils with special needs and the intact, on managing the individual support and enhancing learning environment. The book provides an analysis of the team work of a teacher, special needs teacher and a support teacher. It depicts the development of the learning competences, the teaching strategies and learning skills.
VytisknoutZobrazeno: 28. 3. 2024 21:07