SOLEIMAN POUR HASHEMI, Michaela. Výjimečný divadelní počin : Mejerchold : (představení Divadelního Studia Marta Janáčkovy Akademie múzických umění). Novaja rusistyka. Brno: Česká asociace slavistů, roč. 13, č. 2, s. 53-57. ISSN 1803-4950. 2020.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Výjimečný divadelní počin : Mejerchold : (představení Divadelního Studia Marta Janáčkovy Akademie múzických umění)
Název anglicky Exceptional Theatrical Achievement Mejerchold : (Performance by Theatre Studio Marta of the Janáček Academy of Music and Performing Arts Brno)
Autoři SOLEIMAN POUR HASHEMI, Michaela.
Vydání 2020.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Recenze
Obor 60206 Specific literatures
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Organizační jednotka Filozofická fakulta
Klíčová slova česky Mejerchold; Divadelní Studio Marta JAMU; recenze; výjimečné divadelní představení
Klíčová slova anglicky Mejerchold; Theatre Studio Marta JAMU; review; Exceptional Theatrical Achievement
Změnil Změnil: Mgr. Jan Tlustý, Ph.D., učo 20440. Změněno: 19. 3. 2021 17:53.
Anotace
V recenzním článku se deskribuje výjimečně zdařilé představení Mejerchold (scénář J. Kostelník, režisér A. Pitinský) v širším kontextu ruských kulturních reálií. Ve vztahu k ruským kulturním reáliím jsou inspirativně profilovány vazby zejména na osobnost S. Jesenina, více integrálně na osobnost A. P. Čechova. Představení jako celek vykazuje nadstandardní a kreativní úroveň. Díky recenzovanému představení můžeme opět uvěřit, že kultura je stále nepostradatelná a stimulující.
Anotace anglicky
The review covers an exceptional performance Mejerchold in the wider context of Russian cultural realities.In relation to Russian cultural realities, de facto branches are also being cretaed in a creative way, especially towards the personality of S. Jesenin, more integrally towards the personality of A. P. Čechov. The performance as a whole shows an above-standard and creative level. Thanks to reviewed performance is again to believe that culture is still indisppensable and stimulating.
Návaznosti
MUNI/A/0983/2019, interní kód MUNázev: Studentská odborná činnost v rámci studia české literatury a mezikulturních studií v r. 2020 (Akronym: SOČLMK)
Investor: Masarykova univerzita, Studentská odborná činnost v rámci studia české literatury a mezikulturních studií v r. 2020, DO R. 2020_Kategorie A - Specifický výzkum - Studentské výzkumné projekty
VytisknoutZobrazeno: 19. 4. 2024 09:08