MALÁSKA, Jan. Vyhledávání pacientů v riziku, kritéria a hlavní zásady příjmu na ICU, transport a předávání pacienta. In Jan Maláska; Milan Kratochvíl; Jan Stašek; Václav Zvoníček. Intenzivní medicína v praxi. Praha: Maxdorf. s. 42-70. Medica. ISBN 978-80-7345-675-7. 2020.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Vyhledávání pacientů v riziku, kritéria a hlavní zásady příjmu na ICU, transport a předávání pacienta
Název anglicky Searching for patients at risk, criteria and main principles of admission to the ICU, transport and transfer of the patient
Autoři MALÁSKA, Jan (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání Praha, Intenzivní medicína v praxi, od s. 42-70, 29 s. Medica, 2020.
Nakladatel Maxdorf
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Kapitola resp. kapitoly v odborné knize
Obor 30223 Anaesthesiology
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
WWW URL
Kód RIV RIV/00216224:14110/20:00117148
Organizační jednotka Lékařská fakulta
ISBN 978-80-7345-675-7
Klíčová slova česky intenzivní medicína; transport pacienta; příjem pacienta; předávání pacienta
Klíčová slova anglicky intensive care medicine; patient transport; patient admission; patient transfer
Štítky rivok
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: Mgr. Tereza Miškechová, učo 341652. Změněno: 14. 1. 2021 14:38.
Anotace
Intenzivní péče má velmi specifické prostředí. Na poměrně limitovaném místě je vysoká koncentrace pacientu se selháváním mnoha orgánu, vyžadujících množství personálu a technického vybavení. Dochází ke kumulaci mnoha procesu, komunikačních trajektorií a priorit. Stav pacienta se muže náhle a výrazně měnit. V situaci přijetí pacienta jsme navíc limitováni informacemi a casem. Během krátké chvíle musíme pacienta zhodnotit a určit priority nejvyššího významu. Proto musí být procesy péče nastaveny tak, abychom hladce a rychle dokázali reagovat na změněný stav pacienta. Specifickou situací je transport pacienta mimo prostředí ICU a jeho předání do péče jiného týmu.
Anotace anglicky
Intensive care has a very specific environment. In a relatively limited place, there is a high concentration of patients with the failure of many organs, requiring a large number of staff and technical equipment. Many processes, communication trajectories and priorities accumulate. The patient's condition may change suddenly and significantly. In the situation of patient admission, we are also limited by information and time. In a short time, we must evaluate the patient and determine the priorities of the highest importance. Therefore, care processes must be set up so that we can respond smoothly and quickly to the changed state of the patient. A specific situation is the transport of a patient outside the ICU environment and his transfer to the care of another team.
VytisknoutZobrazeno: 29. 3. 2024 06:56