MICHÁLEK, Zbyněk, Lenka ODEHNALOVÁ a Josef ŠAUR. Mladá slavistika V. Slavistická badatelská dílna. 1., elektronické vyd. Brno: Masarykova univerzita. 120 s. ISBN 978-80-210-9704-9. 2020.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Mladá slavistika V. Slavistická badatelská dílna
Název česky Mladá slavistika V. Slavistická badatelská dílna
Název anglicky Young Slavonic Studies V. Scholarly Workshop in Slavonic Studies
Autoři MICHÁLEK, Zbyněk, Lenka ODEHNALOVÁ a Josef ŠAUR.
Vydání 1., elektronické vyd. Brno, 120 s. 2020.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Editorství odborné knihy
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání elektronická verze "online"
WWW Čítárna Munispace
ISBN 978-80-210-9704-9
Štítky Munipress
Změnil Změnil: Mgr. Pavel Pilch, Ph.D., učo 216028. Změněno: 12. 1. 2024 06:21.
Anotace
Sborník Mladá slavistika V je již osmou publikací v řadě každoročních publikačních počinů doktorandů brněnského ústavu slavistiky. V knize je zařazeno osm studií, jejichž autory a autorkami jsou doktorandi a doktorandky různých slavistických oborů. Ti se ve svých textech věnují konkrétním vybraným tématům slovanských literatur, jazyků a kultur. Jejich výzkum vychází z připravovaných disertací a publikace je tak prezentací aktuálních badatelských témat řešených brněnskými mladými slavisty a zároveň také naznačují trendy, které toto nastupující pokolení badatelů přináší do současného slavistického výzkumu.
Anotace anglicky
Young Slavistics V is the eighth consecutive publication in a series of annual publications of doctoral students from the Department of Slavonic Studies in Brno. There are eight studies by doctoral students of different Slavonic fields, in which the students focus on specific chosen topics of Slavonic literatures, languages and cultures. Their research is based on dissertations currently being prepared. Therefore, the publication is a presentation of current research topics solved in Brno by young students of Slavonic studies and at the same time they indicate the trends which this emerging generation of researchers brings to contemporary Slavonic research.
Návaznosti
MUNI/A/1078/2018, interní kód MUNázev: Výzkum slovanského areálu: generační proměny
Investor: Masarykova univerzita, Výzkum slovanského areálu: generační proměny, DO R. 2020_Kategorie A - Specifický výzkum - Studentské výzkumné projekty
VytisknoutZobrazeno: 28. 3. 2024 13:35