SLANÁ REISSMANNOVÁ, Jitka a Zdeňka SMEJKALOVÁ. We’re Not Afraid of Cancer or Prevention as a Doorway to Health. Oncological Prevention Methology for Lower Secondary Schools. 1., elektronické vyd. Brno: Masaryk University Press. ISBN 978-80-210-9641-7. 2020.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název We’re Not Afraid of Cancer or Prevention as a Doorway to Health. Oncological Prevention Methology for Lower Secondary Schools
Název česky My se raka nebojíme aneb prevencí ke zdraví. Metodický materiál onkologické prevence pro 2. stupeň základní školy
Autoři SLANÁ REISSMANNOVÁ, Jitka a Zdeňka SMEJKALOVÁ.
Vydání 1., elektronické vyd. Brno, 2020.
Nakladatel Masaryk University Press
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Učební texty pomůcky (vč. dílčích kapitol v učebnicích)
Obor 50301 Education, general; including training, pedagogy, didactics [and education systems]
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání elektronická verze "online"
WWW Čítárna Munispace
ISBN 978-80-210-9641-7
Klíčová slova česky onkologická prevence; výchova ke zdraví; zdravotní gramotnost; základní vzdělávání
Klíčová slova anglicky prevention of oncological diseases; health education; health literacy; primary education
Štítky Munipress
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnila: Mgr. Radka Vyskočilová, učo 2368. Změněno: 6. 1. 2021 08:54.
Anotace
Methodological material is focused on the prevention of oncological diseases and it is intended for teachers of upper primary schools for teaching Health Education, eventually Biology. Cancer is nowadays one of the most common diseases. The prevention plays important role in decreasing the incidence of oncological diseases, therefore it is very important that the basic knowledge about prevention of oncological diseases to be given to primary school pupils. The main purpose is to acquaint pupils with primary and secondary prevention of oncological diseases and to increase their health literacy in this area. The material includes suggestion of 10 lessons. Each of them contains professional information for teachers´ theoretical preparation, suggestion of the lesson, a worksheet with solution and proposal activities on the topic.
Anotace česky
Metodický materiál „We’re not afraid of cancer or prevention as a doorway to health“ je zaměřen na onkologickou prevenci a je určený pro učitele 2. stupně základních škol k výuce předmětu Výchova ke zdraví, případně Přírodopisu. Rakovina se v dnešní době řadí mezi nejčastější onemocnění. Vzhledem k tomu, že významnou roli při snížení výskytu nádorového onemocnění představuje prevence, je velmi podstatné, aby základní informace o onkologické prevenci byly podávány již žákům na základních školách. Hlavním cílem je tedy seznámit žáky s primární a sekundární prevencí nádorových onemocnění a zvýšit jejich zdravotní gramotnost v této oblasti. Materiál obsahuje návrh 10 lekcí, z nichž každá podává odborné informace sloužící k teoretické přípravě učitele a návrh vyučovací hodiny, dále obsahuje pracovní list včetně řešením a návrh aktivit k danému tématu.
VytisknoutZobrazeno: 29. 3. 2024 13:47