MÚDRY, Pavol. Dočasné skulptúry 2020. 2020.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Dočasné skulptúry 2020
Název česky Dočasné skulptury 2020
Název anglicky Temporary sculptures 2020
Autoři MÚDRY, Pavol.
Vydání 2020.
Další údaje
Originální jazyk slovenština
Typ výsledku Umělecké realizace
Obor 60401 Arts, Art history
Stát vydavatele Slovensko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW Odkaz na stránky projektu
Organizační jednotka Filozofická fakulta
Klíčová slova česky projekt; umění; nové média; verejný priestor; slovensko;
Klíčová slova anglicky project; art; new media; public space; Slovakia;
Změnil Změnil: Mgr. Pavol Múdry, učo 441845. Změněno: 17. 1. 2022 15:01.
Anotace
Zámerom projektu Dočasné skulptúry je oboznámiť ľudí s rôznorodou škálou súčasného umeleckého sveta netradičným spôsobom. Je totižto verejne známe, že niektoré podoby dnešného umeleckého prejavu (predovšetkým nové média) sú z väčšej časti v očiach slovenskej spoločnosti stále neznámym pojmom. Ak aj o ne ľudia javia záujem, vo väčšine prípadov sa jedná o negatívne názory. Projekt si tak dáva za cieľ presviedčať ľudí o adekvátnosti existencie tohto typu umenia, ako beženej súčasti našich životov. Mal by prezentovať liberálnejší pohľad na dnešný svet a prinášať nové možnosti v našich životoch.
Anotace česky
Záměrem projektu Dočasné skulptury je seznámit lidi s různorodou škálou současného uměleckého světa netradičním způsobem. Je totiž veřejně známo, že některé podoby dnešního uměleckého projevu (především nová média) jsou z větší části v očích české společnosti stále neznámým pojmem. Pokud io ně lidé jeví zájem, ve většině případů se jedná o negativní názory. Projekt si tak dává za cíl přesvědčovat lidi o adekvátnosti existence tohoto typu umění, jako bazén součásti našich životů. Měl by prezentovat liberálnější pohled na dnešní svět a přinášet nové možnosti v našich životech.
Anotace anglicky
The aim of the Temporary Sculptures project is to acquaint people with a diverse range of the contemporary art world in an unconventional way. It is publicly known that some forms of today's artistic expression (especially new media) are for the most part still unknown in the eyes of Slovak society. Even if people show interest in them, in most cases they are negative opinions. The project thus aims to convince people of the adequacy of the existence of this type of art, as a common part of our lives. It should present a more liberal view of today's world and bring new opportunities in our lives.
VytisknoutZobrazeno: 28. 9. 2024 23:13