JOUKAL, Marek a Ladislava HORÁČKOVÁ. Anatomie pohybového systému pro fyzioterapeuty. 1. dotisk 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita. ISBN 978-80-210-6602-1. 2020.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Anatomie pohybového systému pro fyzioterapeuty
Název anglicky Anatomy of human locomotor system for physiotherapists
Autoři JOUKAL, Marek a Ladislava HORÁČKOVÁ.
Vydání 1. dotisk 1. vyd. Brno, 2020.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Učební texty pomůcky (vč. dílčích kapitol v učebnicích)
Obor 10600 1.6 Biological sciences
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
ISBN 978-80-210-6602-1
Klíčová slova česky Anatomie, pohybový systém, fyzioterapie
Klíčová slova anglicky Anatomy, locomotor system, physiotherapy
Štítky Munipress
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: Mgr. Radka Vyskočilová, učo 2368. Změněno: 2. 3. 2021 09:58.
Anotace
Anatomii lze oprávněně považovat za jeden ze základních pilířů fyzioterapie. Zejména pak vynikající znalost pohybového systému se zaměřením na funkčnost jednotlivých svalových skupin je pro dobrého fyzioterapeuta esenciální. Pro sepsání učebního textu pro fyzioterapeuty jsme se snažili dosáhnout rovnováhy mezi komplexností a jednoduchostí textu. Usilovali jsme proto o vyvážené podání faktů bez zbytečných detailů, přesto by student měl v této učebnici najít vše, co bude potřebovat během studia a dále i ve své klinické praxi. Anatomie lidského těla se nemění, ale mění se naše znalosti anatomie a jejich klinický význam, takže naší snahou bylo napsat skripta tak, aby odpovídaly současným požadavkům lékařské praxe. Předložené skriptum je první částí dvoudílné anatomické publikace určené pro studenty oboru fyzioterapie na Lékařské fakultě Masarykovy univerzity.
Anotace anglicky
Anatomy can be rightfully considered as one of the cornerstones of physiotherapy. In particular, excellent knowledge of the musculoskeletal system, focusing on the functionality of individual muscle groups is essential for a good physiotherapist. To write a textbook for physiotherapists, we tried to achieve a balance between complexity and simplicity of the text. We therefore sought a balanced presentation of facts without unnecessary details. Students can find in the textbook all information they will need during their studies and in their clinical practice. Anatomy of the human body does not change, but knowledges of the anatomy and their clinical importance are changing. Our goal was to write a publication to match current requirements of medical practice. Submitted textbook is the first part of a two-part anatomical publications designed for students of physiotherapy at the Medical Faculty of Masaryk University.
VytisknoutZobrazeno: 28. 3. 2024 15:29