VACEK, Jan. Dobroslava Jandová, Doctor honoris causa a nositelka medaile J. E. Purkyně, se v tomto roce dožila významného životního jubilea. Rehabilitace a fyzikální lékařství. roč. 20, č. 4, s. 228, 2013.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Dobroslava Jandová, Doctor honoris causa a nositelka medaile J. E. Purkyně, se v tomto roce dožila významného životního jubilea
Autoři VACEK, Jan.
Vydání Rehabilitace a fyzikální lékařství, 2013.
Další údaje
Typ výsledku Článek v odborném periodiku (nerecenzovaný)
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Lékařská fakulta
Změnil Změnila: Mgr. Tereza Miškechová, učo 341652. Změněno: 31. 3. 2021 13:39.
Anotace
Doc. MUDr. Dobroslava Jandová se narodila 11. ledna 1943. Po ukončení studia na gymnáziu v Karlových Varech studovala medicínu na LF Všeobecného lékařství UK v Plzni. Za studií již 3 roky pracovala jako demonstrátor Neurologické kliniky FN a LF UK v Plzni, kam po promoci nastoupila jako sekundární lékař. Atestovala z neurologie u profesora Macka v roce 1969. Absolvovala kurz EMG u doc. Véleho a zařadila se mezi nepočetnou skupinu tehdejších elektromyografických specialistů. V této době se seznamuje se základy akupunktury, která ji na další život silně ovlivnila. Neurologickou kliniku v Plzni z pozice asistenta před obhajobou CSc. nedobrovolně opustila v rámci normalizace r. 1973 a nastoupila sama s dvouletou dcerkou na severu Moravy jako jediný lékař 88lůžkového neurologického oddělení dospělých nemocných ve Státních léčebných lázních ve Velkých Losinách.
VytisknoutZobrazeno: 19. 4. 2024 16:22