HEADLANDOVÁ KALISCHOVÁ, Irena and Martin NĚMEC. Functional Plurality of Language in Contextualised Discourse. 1st ed. Brno: Masarykova univerzita. 172 pp. ISBN 978-80-210-9766-7. 2020.
Other formats:   BibTeX LaTeX RIS
Basic information
Original name Functional Plurality of Language in Contextualised Discourse
Name in Czech Funkční pluralita jazyka v kontexualizovaném diskurzu
Authors HEADLANDOVÁ KALISCHOVÁ, Irena and Martin NĚMEC.
Edition 1. vyd. Brno, 172 pp. 2020.
Publisher Masarykova univerzita
Other information
Original language English
Type of outcome Editing of thematic compilation, editing of monothematic issue of professional journal
Country of publisher Czech Republic
Confidentiality degree is not subject to a state or trade secret
ISBN 978-80-210-9766-7
Keywords (in Czech) anglický diskurz; lingvistická studia; mediální diskurz; literární diskurz; CLIL; korpusová lingvistika
Keywords in English English dicourse; lingustics studies; media discourse; literary discourse; CLIL; corpus linguistics
Tags Munipress
Tags International impact
Changed by Changed by: Mgr. Martina Švaříčková Hlavatá, učo 13047. Changed: 21/4/2021 10:33.
Abstract
The volume presents eleven articles written by participants of the Eighth Brno Conference on Linguistics Studies in English held on 12-13 September 2019. The papers (including two plenary speeches delivered by Prof. Julia Hüttner from University of Vienna, and Assoc. Prof. Markéta Malá from Charles University, Prague) offer a range of linguistic topics, covering media discourse, learner discourse (e.g. CLIL), literary genre, language of advertising, and the interdisciplinary approach to language and international relations, to name just a few.
Abstract (in Czech)
Sborník předkládá jedenáct článků, jejichž autory a autorkami byli účastníci lingvistické konference “Eighth Brno Conference on Linguistics Studies in English”, která se konala 12.-13. září 2019. Soubor článků zahrnuje mj. i dvě plenární přednášky (od Prof. Julie Hüttner z Universität Wien, Vídeň, a doc. PhDr. Markéty Malé, Ph.D. z Karlovy univerzity, Praha) a nabízí širokou škálu jazykovědných témat, jako jsou například diskurz v médiích, výuka angličtiny na různých vzdělávacích stupních (např. CLIL), literární žánr, jazyk reklamy nebo interdisciplinární přístup k výuce jazyka a mezinárodních vztahů.
PrintDisplayed: 20/4/2024 00:07