WEBER, Pavel. Recenze knihy: Výživa vo vyššom veku _ Krajčík Štefan, Mikuš Peter, Bajanová Eva a spol. Bratislava: Herba, 2018, 192 s. ISBN 978-80-89631-84-1.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Recenze knihy: Výživa vo vyššom veku _ Krajčík Štefan, Mikuš Peter, Bajanová Eva a spol.
Název česky Výživa vo vyšším veku _ Krajčík Štefan, Mikuš Peter, Bajanová Eva a spol.
Název anglicky Nutrition in older age _ Krajčík Štefan, Mikuš Peter, Bajanová Eva a spol.
Autoři WEBER, Pavel.
Vydání 2018.
Další údaje
Typ výsledku Recenze
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
ISBN 978-80-89631-84-1
Klíčová slova česky stáří - geriatrie - výživa
Klíčová slova anglicky old age - geriatrics - nutrition
Změnil Změnil: prof. MUDr. Pavel Weber, CSc., učo 37287. Změněno: 5. 5. 2021 20:00.
Anotace česky
Kniha Krajčíka a dalších „Výživa vo vyššom veku“ si vytkla cestou nakladatelství Herba za úkol dát na trh přehlednou monografii o výživě seniorů a zejména jejich poruchách při různých onemocněních. Jde o práci s ohledem na diskutované téma srovnatelnou rozsahem, obsahem i formou se zahraničními texty. Pod Krajčíkovým autorským vedením se podařilo čtenářům velmi přehledně a přitom komplexně a didaktickou formou poskytnout potřebný pohled na problematiku výživy seniorů v co nejširším možném pohledu a to jak ve zdraví tak i v nemoci. Kniha nepochybně bude přínosem na slovenském i českém zdravotnickém trhu svým pojetím a orientací na seniorskou populaci.
Anotace anglicky
The book by Krajčík and others "Nutrition in Older Age" was set by the Herba publishing house for the task of putting on the market a clear monograph on the nutrition of seniors and especially their disorders in various diseases. It is a work with regard to the discussed topic comparable in scope, content and form with foreign texts. Under Krajčík's author's guidance, the readers managed to provide the necessary insight into the issue of nutrition of seniors in the widest possible view, both in health and in disease, in a very clear and comprehensive and didactic way. The book will undoubtedly be a benefit on the Slovak and Czech healthcare market with its concept and orientation towards the senior population.
VytisknoutZobrazeno: 25. 4. 2024 10:10