WEBER, Pavel. Recenze knihy: Výživa vo vyššom veku _ Krajčík Štefan, Mikuš Peter, Bajanová Eva a spol. (Nutrition in older age _ Krajčík Štefan, Mikuš Peter, Bajanová Eva a spol.). Bratislava: Herba, 2018, 192 pp. ISBN 978-80-89631-84-1.
Other formats:   BibTeX LaTeX RIS
Basic information
Original name Recenze knihy: Výživa vo vyššom veku _ Krajčík Štefan, Mikuš Peter, Bajanová Eva a spol.
Name in Czech Výživa vo vyšším veku _ Krajčík Štefan, Mikuš Peter, Bajanová Eva a spol.
Name (in English) Nutrition in older age _ Krajčík Štefan, Mikuš Peter, Bajanová Eva a spol.
Authors WEBER, Pavel.
Edition 2018.
Other information
Type of outcome Review
Confidentiality degree is not subject to a state or trade secret
ISBN 978-80-89631-84-1
Keywords (in Czech) stáří - geriatrie - výživa
Keywords in English old age - geriatrics - nutrition
Changed by Changed by: prof. MUDr. Pavel Weber, CSc., učo 37287. Changed: 5/5/2021 20:00.
Abstract (in Czech)
Kniha Krajčíka a dalších „Výživa vo vyššom veku“ si vytkla cestou nakladatelství Herba za úkol dát na trh přehlednou monografii o výživě seniorů a zejména jejich poruchách při různých onemocněních. Jde o práci s ohledem na diskutované téma srovnatelnou rozsahem, obsahem i formou se zahraničními texty. Pod Krajčíkovým autorským vedením se podařilo čtenářům velmi přehledně a přitom komplexně a didaktickou formou poskytnout potřebný pohled na problematiku výživy seniorů v co nejširším možném pohledu a to jak ve zdraví tak i v nemoci. Kniha nepochybně bude přínosem na slovenském i českém zdravotnickém trhu svým pojetím a orientací na seniorskou populaci.
Abstract (in English)
The book by Krajčík and others "Nutrition in Older Age" was set by the Herba publishing house for the task of putting on the market a clear monograph on the nutrition of seniors and especially their disorders in various diseases. It is a work with regard to the discussed topic comparable in scope, content and form with foreign texts. Under Krajčík's author's guidance, the readers managed to provide the necessary insight into the issue of nutrition of seniors in the widest possible view, both in health and in disease, in a very clear and comprehensive and didactic way. The book will undoubtedly be a benefit on the Slovak and Czech healthcare market with its concept and orientation towards the senior population.
PrintDisplayed: 8/10/2024 07:42