JANÍK, Tomáš. Vše pro výchovu. Lekce z pedagogiky (Everything for Education. Lessons in Pedagogy). 1st ed. Brno: Masarykova univerzita. 125 pp. Munice, svazek č. 6. ISBN 978-80-210-9768-1. 2021.
Other formats:   BibTeX LaTeX RIS
Basic information
Original name Vše pro výchovu. Lekce z pedagogiky
Name (in English) Everything for Education. Lessons in Pedagogy
Authors JANÍK, Tomáš.
Edition 1. vyd. Brno, 125 pp. Munice, svazek č. 6, 2021.
Publisher Masarykova univerzita
Other information
Type of outcome Book on a specialized topic
Confidentiality degree is not subject to a state or trade secret
Publication form printed version "print"
ISBN 978-80-210-9768-1
Tags Munipress
Changed by Changed by: Mgr. Martina Švaříčková Hlavatá, učo 13047. Changed: 22/7/2021 10:32.
Abstract
Psát o výchově prý není trendy. Všichni už s tím přestali. Závažnost věci přitom je setrvale vysoká! Proto šestý svazek Munice přináší lekci z pedagogiky, z vědy, která je zároveň profesí, ale i praxí mnoha z nás. Vyskytuje se totiž všude tam, kde jeden nabízí pomocnou ruku druhému. Laskavým průvodcem světem výchovy a vzdělávání bude čtenářům vědec, pedagog a zkušený autor popularizačních knih, prof. Tomáš Janík. Jeho výklad prosvěcuje víra, že v závazku „vše pro výchovu“ spočívá budoucnost lidstva.
Abstract (in English)
This book is an introduction to the field of education. It focuses on both the general as well as the academic public. Education can be found anywhere, where a person offers a helping hand to another one. It grows from the interpersonal solicitude and is expressed in helping another human being at work. Its essential tool is “agogia” – leading or accompanying others – initially children (paidos). The proclamation “Everything for pedagogy, education, school, curriculum, teachnig, learning
PrintDisplayed: 19/4/2024 03:58