SOUČKOVÁ, Lenka. Expertka CZECRIN vzdělává mladou generaci. Online. 2021, [citováno 2024-04-23]
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Expertka CZECRIN vzdělává mladou generaci
Název česky Expertka CZECRIN vzdělává mladou generaciPedCRIN WEBINAR SERIES - #PedCRINTools
Název anglicky The CZECRIN expert educates the young generation
Autoři SOUČKOVÁ, Lenka (203 Česká republika, garant, domácí)
Vydání 2021.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Uspořádání workshopu
Obor 30230 Other clinical medicine subjects
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW audio prezentace
Kód RIV RIV/00216224:14110/21:00123137
Organizační jednotka Lékařská fakulta
Klíčová slova česky Covid-19; vzdělávání; workshop
Klíčová slova anglicky Covid-19; education; workshop
Štítky FNUSA, operator, RIV, rivok, workshop
Změnil Změnila: Bc. Hana Vladíková, BBA, učo 244692. Změněno: 4. 2. 2022 10:58.
Anotace
Základní škola Sirotkova v Brně vzala současnou situaci pevně do svých rukou a Žákovský parlament dal vzniknout „živé“ besedě pro žáky 3. – 9. ročníku. Pravidelně se tak s hostem besedy setkává zhruba 15 žáků a vzdělávají se v oblasti kultury, sportu, vědy a dalších. 8. února do virtuálního „Křesla pro hosta“, jak je beseda označována, usedly dvě pracovnice ze zdravotnictví. Hostem byla paní magistra Blahýnková, maminka jednoho z žáku, která představila Masarykův onkologický ústav a hovořila o své práci na oddělení klinických hodnocení v pozici studijní koordinátorky. Druhým hostem byla paní doktorka Součková z Fakultní nemocnice u Sv. Anny v Brně a Masarykovy univerzity, která je součástí našeho týmu CZECRIN. Ta žákům představila princip a důležitost očkování, vznik vakcín a informace o současném stavu kolem vakcíny proti Covid-19. Za CZECRIN jsme velmi vděční za příležitost přiblížit mladým generacím nejen problematiku současné situace. Pevně věříme, že na základě získaných informací bude pro žáky jednodušší orientovat se v množství informací, které se k nim v této chvíli dostává a dokážou si je snáze vyhodnotit nebo nad nimi lépe přemýšlet. A i přesto, že je prezentace určena pro žáky základní školy, obsahuje zajímavé a cenné informací pro všechny věkové kategorie. Proto Vám prezentaci paní doktorky Součkové poskytujeme i s mluveným komentářem ke shlédnutí zde. Budeme velmi rádi, pokud Vám nebo Vašim dětem/studentům pomůže získat nové informace nebo lépe pochopit současnou situaci. Počet účastníků workshopu: 15
Anotace anglicky
Sirotkova Elementary School in Brno took the current situation firmly in its own hands, and the Pupil's Parliament set up a "live" discussion for pupils in grades 3-9. About 15 pupils meet regularly with the guest of the discussion and are educated in culture, sports, science, and others. On February 8, two healthcare workers sat in the virtual "Armchairs for the Guest", as the discussion is called. The guest was Mrs. Blahýnková, the mother of one of the students, who introduced the Masaryk Cancer Institute and talked about her work at the Department of Clinical Trials in the position of study coordinator. The second guest was Dr. Součková from the University Hospital at Sv. Anny in Brno and Masaryk University is part of our CZECRIN team. Dr. Součkova introduced the students to the principle and importance of vaccination, the development of vaccines, and information about the current state of the vaccine against Covid-19. On behalf of CZECRIN, we are very grateful for the opportunity to bring the current situation closer to the young generations. We firmly believe that, based on the information obtained, it will be easier for pupils to find their way around the amount of information currently available to them and that it is easier for them to evaluate or think about it. Furthermore, even though the presentation is intended for primary school pupils, it contains interesting and valuable information for all ages. Therefore, we also provide you with a presentation of Dr. Součková with spoken commentary here. We will be pleased if it helps you or your children/students obtain new information or better understand the current situation.
Návaznosti
LM2018128, projekt VaVNázev: Český národní uzel Evropské sítě infrastruktur klinického výzkumu (Akronym: CZECRIN)
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Český národní uzel Evropské sítě infrastruktur klinického výzkumu (CZECRIN)
VytisknoutZobrazeno: 23. 4. 2024 17:59