HANUŠ, Jiří a Martin FLAŠAR. Obdařený lehkostí, noblesou a obrovským smyslem pro humor... Rozhovor s Martinem Flašarem o hudebním skladateli Janu Novákovi. Brno: Centrum pro studium demokracie a kultury, Books and Pipes. s. 48-52. ISSN 1803-6988. 2021.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Obdařený lehkostí, noblesou a obrovským smyslem pro humor... Rozhovor s Martinem Flašarem o hudebním skladateli Janu Novákovi
Název anglicky Endowed with lightness, nobility and a huge sense of humor ... Interview with Martin Flašar about the composer Jan Novák
Autoři HANUŠ, Jiří a Martin FLAŠAR.
Vydání Brno, od s. 48-52, 5 s. 2021.
Nakladatel Centrum pro studium demokracie a kultury, Books and Pipes
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Popularizační texty a aktivity
Obor 60403 Performing arts studies
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW Text rozhovoru
Organizační jednotka Filozofická fakulta
ISSN 1803-6988
Klíčová slova anglicky Jan Novák; Bohuslav Martinů; 20th century music; Latin
Změnil Změnil: doc. PhDr. Martin Flašar, Ph.D., učo 40864. Změněno: 21. 1. 2022 18:50.
Anotace
O Janu Novákovi (1921-1984), klavíristovi a hudebním skladateli, jehož významné výročí narození si letos připomínáme, se dá říci, že představuje prozatím spíše skrytý poklad české kultury. Patří přitom k univerzálním tvůrcům i interpretům, v jehož autorském curriculu jsou skladby pro komorní i symfonický orchestr, sborová hudba, skladby pro divadlo i film. O rozhovor o této pozoruhodné postavě jsme požádali Martina Flašara, docenta muzikologie na Masarykově univerzitě.
Anotace anglicky
Jan Novák (1921-1984), a pianist and composer, whose significant birth anniversary we are commemorating this year, can be said to be a rather hidden treasure of Czech culture. He is one of the universal creators and performers, whose curriculum includes compositions for chamber and symphony orchestras, choral music, compositions for theater and film. We asked Martin Flašar, associate professor of musicology at Masaryk University, to talk about this remarkable figure.
VytisknoutZobrazeno: 23. 4. 2024 11:07