VÁLEK, Jan, Peter MARINIČ and Pavel PECINA. 14. mezinárodní vědecká konference Didaktická konference 2021. 1., elektronické vyd. Brno: Masarykova univerzita. 156 pp. ISBN 978-80-210-9998-2. 2021.
Other formats:   BibTeX LaTeX RIS
Basic information
Original name 14. mezinárodní vědecká konference Didaktická konference 2021
Name in Czech 14. mezinárodní vědecká konference Didaktická konference 2021
Authors VÁLEK, Jan, Peter MARINIČ and Pavel PECINA.
Edition 1., elektronické vyd. Brno, 156 pp. 2021.
Publisher Masarykova univerzita
Other information
Type of outcome Editing of thematic compilation, editing of monothematic issue of professional journal
Country of publisher Czech Republic
Confidentiality degree is not subject to a state or trade secret
WWW Čítárna Munispace
Organization unit Faculty of Education
ISBN 978-80-210-9998-2
Keywords (in Czech) didaktika matematiky; didaktika přírodních věd; didaktika odborného vzdělávání; aktivizující metody výuky; distanční vzdělávání
Keywords in English didactics of mathematics; didactics of natural sciences; didactics of vocational education; activating teaching methods; distance learning
Tags Munipress
Changed by Changed by: Mgr. Martina Švaříčková Hlavatá, učo 13047. Changed: 21/4/2022 11:32.
Abstract
Didaktika matematiky, přírodních věd i odborného vzdělávání představují oblasti, jež se rozvíjí a jsou živnou půdou pro kultivaci nových myšlenek a přístupů. V oblasti matematiky a fyziky přináší sborník pohled na historický vývoj přístupu k vzdělávání a možnosti aktivizace žáků. Z praktického hlediska je fyzika a chemie propojená využitím simulací ve výuce. Odborné vzdělávání je zastoupeno z různých uhlů pohledu, ať problematikou technického vzdělávání, řešením logistických problémů nebo edukačními aktivitami ve výuce ekonomických předmětů. Vzhledem k aktuální situaci jsou hojně zastoupené příspěvky o dopadech probíhající pandemie na výchovno-vzdělávací proces a distanční vzdělávání.
Abstract (in English)
Didactics of mathematics, natural sciences and vocational education represent developing areas and are a breeding ground for new ideas and approaches. In mathematics and physics, the proceedings provide an overview of the historical development of education process and the possibilities of activating students. From a practical point of view, physics and chemistry are interconnected by using simulations in teaching. Vocational education is represented from various perspectives, whether in technical education, by solving logistical problems, or educational activities in the teaching of economic subjects. Due to the current situation, there are abundant contributions on the effects of the ongoing pandemic on the educational process and distance learning.
PrintDisplayed: 28/3/2024 11:57