VLČEK, Petr, Veronika PELCOVÁ, Denisa BODIŠOVÁ a Eva MLNAŘÍKOVÁ. Vodní pohybové pohádky nejen pro předškoláky. Online. 2. aktual.,elektronické vyd. Brno: Masarykova univerzita, 2022. ISBN 978-80-280-0052-3. [citováno 2024-04-23]
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Vodní pohybové pohádky nejen pro předškoláky
Název anglicky Fairy tales in motion for kindergarden
Autoři VLČEK, Petr, Veronika PELCOVÁ, Denisa BODIŠOVÁ a Eva MLNAŘÍKOVÁ
Vydání 2. aktual.,elektronické vyd. Brno, 2022.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Učební texty pomůcky (vč. dílčích kapitol v učebnicích)
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání elektronická verze "online"
WWW Elportál
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
ISBN 978-80-280-0052-3
ISSN 1802-128X
Klíčová slova česky tělesná výchova; plavání; předškolní věk; mladší školní věk; pohybová pohádka
Klíčová slova anglicky physical education; primary school age; swimming
Štítky Munipress
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: Mgr. Martina Švaříčková Hlavatá, učo 13047. Změněno: 4. 5. 2022 09:23.
Anotace
Text je určen nejen studentům učitelství v MŠ, ale i učitelům v mateřských a základních školách a instruktorům plaveckých kroužků pro předškolní děti a děti mladšího školního věku. Publikace je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část je zaměřena na vývoj dítěte, bezpečnost při plaveckém výcviku, jsou přiblíženy základní pojmy a význam plavání. V praktické části autoři předkládají 10 pohádek, které svým obsahem motivují k činnostem ve vodě – k nácviku a výcviku základních plaveckých dovedností a vodním hrátkám. Konkrétní hry k pohádkám jsou přehledně zpracovány a jsou použitelné pro děti předškolního věku. Základní popis aktivit je doplněn motivačními básničkami, přílohami ve formě obrázků pro děti a fotografiemi z ověřování aktivit v praxi. U některých pohádek jsou uvedeny i videozáznamy konkrétních činností.
Anotace anglicky
The publication is aimed at the students of pre-primary education but it can be used also by the teachers of elementary and especially kinder garden teachers. The text is divided into the theoretical and practical part. The theoretical part deals with the developments of the children at the pre-school age, swimming training safety, basic terminology and importance of swimming. In the practical part the authors present ten fairy tales which motivate to the various swimming activities such as the basic swimming technics and water games. The particular games (parts of the fairy tales in motion) are transparently elaborated and suit the pre-school age children. The description of the games is attached with some poems and pictures and photographs. Some fairy tales are attached with the instructional video recordings.
Návaznosti
MUNI/FR/0944/2015, interní kód MUNázev: Pohybové pohádky jako inovativní metoda výuky školáků a předškoláků (Akronym: POPO)
Investor: Masarykova univerzita, Pohybové pohádky jako inovativní metoda výuky školáků a předškoláků
VytisknoutZobrazeno: 23. 4. 2024 21:45