Other formats:
BibTeX
LaTeX
RIS
@proceedings{2253131, author = {Ferrarová, Eva and Petrová Kafková, Marcela and Kroužková, Tereza}, booktitle = {STÁRNUTÍ 2023 6. gerontologická mezioborová konference Praha, 2. – 3. února 2023}, keywords = {food; older people; eating habits; identity}, language = {cze}, title = {Jídlo jako součást identity ve vyšším věku}, year = {2023} }
TY - CONF ID - 2253131 AU - Ferrarová, Eva - Petrová Kafková, Marcela - Kroužková, Tereza PY - 2023 TI - Jídlo jako součást identity ve vyšším věku KW - food KW - older people KW - eating habits KW - identity N2 - V tomto příspěvku se opíráme o sekundární analýzu anketního šetření, které provedli studující Ústavu etnologie Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v roce 2021 se svými prarodiči na základě polostrukturovaného dotazníku. Rozhovory byly uskutečněny s 81 komunikačními partnery a partnerkamirespondenty a respondentkami ve věku 58 až 94 let. Tematizovány byly otázky z následujících okruhů: jak se mění to, co a jak jíme, jak se mění veškeré činnosti s jídlem spojené jako je plánování, nákup, příprava, samotná konzumace, jak starší lidé reagují na klimatické změny a požadavky na „jiné“ jídlo a jiné formy stravování, jak jsou ovlivněni reklamou a jaký kulturně-antropologický význam tyto změny mají pro jejich identitu jako osob vyššího věku. ER -
FERRAROVÁ, Eva, Marcela PETROVÁ KAFKOVÁ and Tereza KROUŽKOVÁ. Jídlo jako součást identity ve vyšším věku (Food as part of identity in older age). In \textit{STÁRNUTÍ 2023 6. gerontologická mezioborová konference Praha, 2. – 3. února 2023}. 2023.
|