JŮZOVÁ, Ivana a Lucie PROCHÁZKOVÁ. Approaches to Internationalisation in the Special and Inclusive Education at the Faculty of Education, Masaryk University. In ETEN Conference. 2022.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Approaches to Internationalisation in the Special and Inclusive Education at the Faculty of Education, Masaryk University
Název česky Přístupy k internacionalizaci v oblasti speciální a inkluzivní pedagogiky na Pedagogické fakultě MUNI
Autoři JŮZOVÁ, Ivana a Lucie PROCHÁZKOVÁ.
Vydání ETEN Conference, 2022.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Prezentace na konferencích
Obor 50302 Education, special
Stát vydavatele Rakousko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
Klíčová slova česky internacionalizace speciální pedagogiky; kurzy; zkušenosti z praxe, mezinárodní perspektiva
Klíčová slova anglicky internationalization of special education; courses; experience from practice; international perspective
Příznaky Mezinárodní význam
Změnil Změnila: PhDr. Lucie Matoušková, Ph.D., učo 20097. Změněno: 13. 2. 2023 14:07.
Anotace
The development of internationalization through various activities connected with curricula, international mobilities and environment/services adjustments for foreign students and employees is one of the objectives in the Strategic Plan for the 2021/2022 at the Faculty of Education (MU, CZ). Each department at the faculty tries to implement the internationalisation principles and practice into the curricula, course settings and current international activities. The Dept. of Special and Inclusive Education in cooperation with the Institute for Research in Inclusive Education strives to create various opportunities for Czech and foreign students to gain knowledge on the international perspective of special educational and inclusive practices to be able to reflect the situation both in their country and abroad. Such activities promote students´ social, communication and professional skills and competencies.
Anotace česky
Rozvoj internacionalizace prostřednictvím různých aktivit spojených s kurikuly, mezinárodními mobilitami a úpravami prostředí/služeb pro zahraniční studenty a zaměstnance je jedním z cílů Strategického plánu na léta 2021/2022 na Pedagogické fakultě (MU). Každá katedra na fakultě se snaží implementovat principy a praxi internacionalizace do osnov, nastavení kurzů a aktuálních mezinárodních aktivit. Katedra speciální a inkluzivní pedagogiky se ve spolupráci s Institutem pro výzkum inkluzivního vzdělávání snaží vytvářet různé příležitosti pro české i zahraniční studenty k získání znalostí o mezinárodní perspektivě speciálně pedagogické a inkluzivní praxe, aby byli schopni reflektovat situaci v jejich zemi i zahraničí. Tyto aktivity podporují sociální, komunikační a profesní dovednosti a kompetence studentů.
VytisknoutZobrazeno: 1. 9. 2024 00:51