Informační systém MU
ČELEDA, Pavel, Karolína DOČKALOVÁ BURSKÁ, Igor IGNÁC, Martin JUHÁS, Erik KOČAMBA, Radek OŠLEJŠEK, Dominik PILÁR, Pavel ŠEDA a Jan VYKOPAL. Software pro sběr a vyhodnocení dat z bezpečnostních her. 2022.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Software pro sběr a vyhodnocení dat z bezpečnostních her
Název anglicky Software for Collecting and Evaluating Data from Cybersecurity Games
Autoři ČELEDA, Pavel (203 Česká republika, garant, domácí), Karolína DOČKALOVÁ BURSKÁ (203 Česká republika, domácí), Igor IGNÁC (703 Slovensko, domácí), Martin JUHÁS (703 Slovensko, domácí), Erik KOČAMBA (703 Slovensko, domácí), Radek OŠLEJŠEK (203 Česká republika, domácí), Dominik PILÁR (703 Slovensko, domácí), Pavel ŠEDA (203 Česká republika, domácí) a Jan VYKOPAL (203 Česká republika, domácí).
Vydání 2022.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Software
Obor 10201 Computer sciences, information science, bioinformatics
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Kód RIV RIV/00216224:14330/22:00129799
Organizační jednotka Fakulta informatiky
Klíčová slova anglicky cybesecurity; cybersecurity game; cybersecurity training; hands-on training; visualization; cyber range; KYPO
Technické parametry Prerekvizitou pro instalaci tohoto software je instalace Software pro přípravu a realizaci bezpečnostních her (VI20202022158-R1), který využívá cloudové prostředí OpenStack a orchestrační technologie Terraform a Kubernetes. Pro chod tohoto software jsou nezbytné následující mikroslužby: Training Service, Sandbox Service, OIDC Provider, User and Group Service a Elasticsearch Service. Pro bližší informace o získání software kontaktujte odpovědnou osobu. Odpovědná osoba: Pavel Čeleda, Masarykova univerzita, Fakulta informatiky, Botanická 68a, 602 00 Brno, e-mail: celeda@fi.muni.cz
Příznaky Mezinárodní význam
Změnil Změnil: doc. Ing. Pavel Čeleda, Ph.D., učo 206086. Změněno: 22. 3. 2023 07:30.
Anotace
Software poskytuje interaktivní nástroje, které poskytují hráčům a lektorům rychlý vhled do dějů při hraní bezpečnostních her. Chování hráčů je automatizovaně monitorováno v průběhu hry a následně vizualizováno. Prezentované informace umožňují lektorům a tvůrcům her efektivní analýzu průběhu her po jejich skončení, ale i efektivní řízení výuky v průběhu hraní hry. Sada explorativních vizualizací je vytvořena jako samostatné moduly, které jsou plně integrovány do uživatelského rozhraní Software pro přípravu a realizaci bezpečnostních her, což umožňuje jejich rozšiřitelnost a znovupoužitelnost. Přitom zůstávají snadno dostupné a použitelné pro koncové uživatele.
Anotace anglicky
The software provides interactive tools that give players and trainers a quick insight into ongoing and past cybersecurity games. Player behavior is automatically monitored during the game and then visualized. The information presented allows instructors and game designers to effectively analyze the gameplay after the game is over, as well as effectively manage the learning process during game play. The set of exploratory visualizations are created as stand-alone modules that are fully integrated into the user interface of the Software for preparing and carrying out cybersecurity games, allowing for extensibility and reusability.
Návaznosti
VI20202022158, projekt VaVNázev: Výzkum nových technologií pro zvýšení schopností odborníků na kyberbezpečnost (Akronym: KYPOLAB)
Investor: Ministerstvo vnitra ČR, Výzkum nových technologií pro zvýšení schopností odborníků na kyberbezpečnost
Zobrazeno: 30. 8. 2024 09:13