Detailed Information on Publication Record
2022
Príprava rybích peliet s obsahom probiotík a následné sledovanie farmaceutických parametrov a prežívateľnosti probiotického kmeňa Lactobacillus plantarum R2 Biocenol™
FRANC, Aleš, Natálie CHOMOVÁ, Adriana FEČKANINOVÁ, Radka NĚMCOVÁ, Jana KOŠČOVÁ et. al.Basic information
Original name
Príprava rybích peliet s obsahom probiotík a následné sledovanie farmaceutických parametrov a prežívateľnosti probiotického kmeňa Lactobacillus plantarum R2 Biocenol™
Name (in English)
Preparation of fish pellets containing probiotics and follow-up pharmaceutical parameters and survival of the probiotic strain Lactobacillus plantarum R2 Biocenol™
Authors
FRANC, Aleš (203 Czech Republic, belonging to the institution), Natálie CHOMOVÁ (703 Slovakia, guarantor), Adriana FEČKANINOVÁ (703 Slovakia), Radka NĚMCOVÁ (703 Slovakia), Jana KOŠČOVÁ (703 Slovakia), Zdena KIŠŠOVÁ (703 Slovakia), Peter POPELKA (703 Slovakia) and Dagmar MUDROŇOVÁ (703 Slovakia)
Edition
Brno, 29. kongres Československé společnosti mikrobiologické s mezinárodní účast, p. 68-153, 2022
Publisher
Československá společnost mikrobiologické
Other information
Language
Slovak
Type of outcome
Stať ve sborníku
Field of Study
30104 Pharmacology and pharmacy
Country of publisher
Czech Republic
Confidentiality degree
není předmětem státního či obchodního tajemství
Publication form
electronic version available online
References:
RIV identification code
RIV/00216224:14160/22:00129834
Organization unit
Faculty of Pharmacy
ISBN
978-80-88379-18-8
Keywords in English
pellets; viability; Lactobacillus plantarum R2 Biocenol™
Změněno: 3/8/2023 11:56, JUDr. Sabina Krejčiříková
V originále
Na základe získaných výsledkov môžeme konštatovať, že obaľovanie rybích peliet probiotikami nemení jeho kvalitatívne ani liekopisné charakteristiky a je optimálne ho skladovať pri teplote 4 °C bez potreby prídavku inej atmosféry. Tieto výstupy sú kľúčové pre následné podávanie probiotických peliet in vivo a ich využitie vo farmových chovoch rýb.
In English
Based on the results obtained, we can conclude that coating fish pellets with probiotics does not alter its qualitative or pharmacopoeial characteristics and is optimally stored at 4 °C without the need for the addition of another atmosphere. These outputs are crucial for subsequent administration probiotic pellets in vivo and their use in farmed fish.