ZAJÍC, Libor and Jana PIŠKULOVÁ. Ležák, Ale, nebo kyseláč? (Lager, ale, or sour?). In Meltingpot. 2023.
Other formats:   BibTeX LaTeX RIS
Basic information
Original name Ležák, Ale, nebo kyseláč?
Name (in English) Lager, ale, or sour?
Authors ZAJÍC, Libor and Jana PIŠKULOVÁ.
Edition Meltingpot, 2023.
Other information
Original language Czech
Type of outcome Requested lectures
Field of Study 60101 History
Country of publisher Czech Republic
Confidentiality degree is not subject to a state or trade secret
WWW Program akce
Organization unit Faculty of Arts
Keywords in English Beer; Culture; History; Region
Changed by Changed by: Mgr. Hana Ambrožová, učo 1759. Changed: 19/1/2024 12:08.
Abstract
Dávno pryč jsou časy, kdy se v našich hospodách čepovalo pouze pivo světlé, tmavé a občas nějaký silnější, spodně kvašený, speciál. Pryč jsou také časy, kdy se lahvové pivo kupovalo pouze v běžných obchodech. Pivní svět se zcela proměnil a stal se atraktivní pro daleko širší spektrum konzumentů. Některé velké pivovary zanikly, své brány však otevřela celá řada minipivovarů produkujících širokou paletu pivních chutí. Co přineslo českému pivovarnictví posledních 35 let? Přednáška Libora Zajíce a Jany Piškulové na Meltingpotu v rámci Colours of Ostrava 2023.
Abstract (in English)
Long gone are the days when our pubs used to serve only light, dark and occasionally some stronger, bottom-fermented special beer. Gone are also the days when bottled beer was only bought in regular shops. The beer world has completely changed and has become attractive to a much wider range of consumers. Some large breweries have disappeared, but a number of microbreweries have opened their doors, producing a wide range of beer flavours. What has the last 35 years brought to the Czech brewing industry? A lecture by Libor Zajíc and Jana Piškulová at Meltingpot as part of Colours of Ostrava 2023.
Links
MUNI/A/1362/2022, interní kód MUName: Kulturní dějiny piva - města jakožto tvůrci pivní kultury
Investor: Masaryk University
PrintDisplayed: 31/7/2024 05:20