TÓTHOVÁ, Lenka. Projekty a výukové materiály pro podporu učení (se) cizích jazyků pro neslyšící a nedoslýchavé studující. In Pražský post-surdopedický den III. 2023.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Projekty a výukové materiály pro podporu učení (se) cizích jazyků pro neslyšící a nedoslýchavé studující
Název česky Projekty a výukové materiály pro podporu učení (se) cizích jazyků pro neslyšící a nedoslýchavé studující
Název anglicky Projects and teaching materials to support the foreign language learning of deaf and hard-of-hearing learners
Autoři TÓTHOVÁ, Lenka (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání Pražský post-surdopedický den III, 2023.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Vyžádané přednášky
Obor 50302 Education, special
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Kód RIV RIV/00216224:14750/23:00131801
Organizační jednotka Středisko pro pomoc studentům se specifickými nároky
Klíčová slova česky autonomie učícího se; studium cizích jazyků; Angličtina jako cizí jazyk; učební styly
Klíčová slova anglicky learner autonomy; learning foreign languages; English as a foreign language; learning styles
Změnil Změnila: Mgr. et Mgr. Lenka Tóthová, Ph.D., učo 133415. Změněno: 2. 10. 2023 11:06.
Anotace
Příspěvek se zaměří na studium cizích jazyků u neslyšících a nedoslýchavých studujících. Ve Středisku pro pomoc studentům se specifickými nároky na Masarykově univerzitě se této problematice dlouhodobě věnujeme. V posledních několika letech bylo realizováno několik mezinárodních projektů, které umožnily vznik výukových materiálů a podporu výzkumných aktivit a rovněž také organizaci letních škol, díky kterým se mladí neslyšící a nedoslýchaví studující z různých evropských zemí mohou setkávat a rozvíjet svoje jazykové, ale i sociální a interkulturní dovednosti. Cílem příspěvku je představit některé tyto aktivity a především seznámit posluchače s publikací Deafinitely English.
Anotace anglicky
This paper focuses on foreign language learning of deaf and hard of hearing learners, which is a topic we have been dealing with for a long time at the Support Centre for Students with Special Needs at Masaryk University. In the last few years, several international projects have been implemented, which have enabled the development of teaching materials and support for research activities, as well as the organization of summer schools, which allow young deaf and hard-of-hearing students from different European countries to meet and develop their linguistic, as well as social and intercultural skills. The aim of this paper is to present some of these activities and in particular to introduce the publication called Deafinitely English.
VytisknoutZobrazeno: 1. 9. 2024 01:37