JUŘÍKOVÁ, Jana and Ignác HOZA. Oblíbenost pokrmů u vojáků základní služby, žáků VSŠ a studentů VVŠ (Popularity of meals among basic service soldiers, military high school students and military university students). Výživa a potraviny. Praha: Společnost pro výživu, 2001, vol. 2001, No 2, p. 51-52. ISSN 1211-846X.
Other formats:   BibTeX LaTeX RIS
Basic information
Original name Oblíbenost pokrmů u vojáků základní služby, žáků VSŠ a studentů VVŠ
Name (in English) Popularity of meals among basic service soldiers, military high school students and military university students
Authors JUŘÍKOVÁ, Jana and Ignác HOZA.
Edition Výživa a potraviny, Praha, Společnost pro výživu, 2001, 1211-846X.
Other information
Original language Czech
Type of outcome Article in a journal
Field of Study 50901 Other social sciences
Country of publisher Czech Republic
Confidentiality degree is not subject to a state or trade secret
Keywords in English meal; canteen; students; preferences
Tags Reviewed
Changed by Changed by: Ing. Mgr. Jana Juříková, Ph.D., učo 133370. Changed: 26/10/2023 17:34.
Abstract
Ve školních jídelnách se člověk stravuje od mateřské školy přes školu základní až po menzu ve škole vysoké. Ve školních jídelnách se tedy stravují většinou žáci a studenti (také učitelé a ostatní pracovníci ve školství). Jde o studenty jak civilního studia, tak o studenty vojenských škol. A právě těmi posledně jmenovanými se zabývá tato práce. Cílem bylo zjistit oblibu pokrmů u žáků vojenské střední školy a studentů vysoké vojenské školy ve Vyškově, a protože jsou těmto studentům věkově blízcí i vojáci základní služby, byl podobný prozkum proveden také u vojáků základní služby sloužících v posádce Vyškov.
Abstract (in English)
People eat in school canteens from kindergarten through elementary school to the high school canteen. Therefore, mostly pupils and students (also teachers and other workers in education) eat in school canteens. These are students of both civilian studies and military school students. And it is the latter that this work deals with. The aim was to find out the popularity of the dishes among the students of the military high school and the students of the military college in Vyškov, and since the basic service soldiers are also close in age to these students, a similar survey was also carried out among the basic service soldiers serving in the Vyškov garrison.
PrintDisplayed: 13/10/2024 14:05