J 2023

Možnosti a limity rekonstrukce historických receptů na přípravu piva (na příkladu díla Františka Ondřeje Poupě)

JUŘIČKA, Martin and Štursa VÁCLAV

Basic information

Original name

Možnosti a limity rekonstrukce historických receptů na přípravu piva (na příkladu díla Františka Ondřeje Poupě)

Name (in English)

Possibilities and limits of reconstruction of historical beer recipes (based on the example of the work od František Ondřej Poupě)

Authors

JUŘIČKA, Martin (203 Czech Republic, guarantor, belonging to the institution) and Štursa VÁCLAV

Edition

Studia historica Brunensia, Brno, 2023, 1803-7429

Other information

Language

Czech

Type of outcome

Článek v odborném periodiku

Field of Study

60101 History

Country of publisher

Czech Republic

Confidentiality degree

není předmětem státního či obchodního tajemství

RIV identification code

RIV/00216224:14210/23:00133189

Organization unit

Faculty of Arts

Keywords in English

Beer; recipes; František Ondřej Poupě

Tags

Tags

Reviewed
Změněno: 2/3/2024 22:48, Mgr. Zuzana Matulíková

Abstract

V originále

Studie k možnostem a limitům práce s historickými recepty pro přípravu piva na příkladu díla brněnského sládka Františka Ondřeje Poupě.

In English

A study on the possibilities and limits of working with historical recipes for the preparation of beer on the example of the work of the Brno brewer František Ondřej Poupě.

Links

MUNI/A/1362/2022, interní kód MU
Name: Kulturní dějiny piva - města jakožto tvůrci pivní kultury
Investor: Masaryk University