Detailed Information on Publication Record
2001
Identifikace patogenů potravinového řetězce v přítomnosti inhibitorů PCR
ŠPANOVÁ, Alena and Bohuslav RITTICHBasic information
Original name
Identifikace patogenů potravinového řetězce v přítomnosti inhibitorů PCR
Name (in English)
Identification of food chain pathogens in the presence of PCR inhibitors
Authors
ŠPANOVÁ, Alena (203 Czech Republic, guarantor) and Bohuslav RITTICH (203 Czech Republic)
Edition
2001. vyd. Brno, V. Pracovní setkání biochemiků a molekulárních biologů, p. 21-21, 2001
Publisher
Masarykova univerzita v Brně
Other information
Language
Czech
Type of outcome
Stať ve sborníku
Field of Study
10600 1.6 Biological sciences
Country of publisher
Czech Republic
Confidentiality degree
není předmětem státního či obchodního tajemství
RIV identification code
RIV/00216224:14310/01:00004821
Organization unit
Faculty of Science
ISBN
80-210-25378-7
Keywords in English
food chain; pathogens; PCR; inhibitors
Tags
Změněno: 13/11/2006 17:48, doc. Ing. Bohuslav Rittich, CSc.
V originále
Byly testovány různé způsoby přípravy DNA matrice z infikovaných potravin pro PCR.Bylo prokázáno, že v mléce při identifikaci bakterií způsobují inhibici PCR ionty Ca2+. V sušených vejcích byly prokázány inhibitory PCR proteinové povahy. Lze je eliminovat působením proteinasy K a povařením. Inhibitory PCR obsahují baktérie rodu Salmonella a Campylobacter.
In English
Different ways of PCR ready DNA matrix preparation from contaminated foods were tested. It was shown that Ca2+ ions inluenced PCR identification of bacteria in milk samples.Inhibitors of PCR of protein nature were proved in dried eggs. They can be eliminated using proteinase K and by boiling. Bacteria of genus Salmonella and Campylobacter contain PCR inhibitors.
Links
GA203/00/1339, research and development project |
|