TOUŠEK, Václav, Petr TONEV a Josef KUNC. Informační systém o českém průmyslu: jeho využití v regionálně geografickém výzkumu. Online. In Česká geografie v období rozvoje informačních technologií. Sborník příspěvků výroční konference ČGS. Olomouc: Palackého univerzita v Oloumouci, 2001. s. 227-232. ISBN 80-244-0365-X. [citováno 2024-04-24]
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Informační systém o českém průmyslu: jeho využití v regionálně geografickém výzkumu
Název anglicky Information system about Czech industry: its use in regional-geographic research
Autoři TOUŠEK, Václav, Petr TONEV a Josef KUNC
Vydání Olomouc, Česká geografie v období rozvoje informačních technologií. Sborník příspěvků výroční konference ČGS, s. 227-232, 2001.
Nakladatel Palackého univerzita v Oloumouci
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor Zemský magnetismus, geodesie, geografie
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Přírodovědecká fakulta
ISBN 80-244-0365-X
Klíčová slova anglicky industry; information; Czech republic districts
Štítky Czech Republic districts, industry, information
Změnil Změnil: doc. RNDr. Josef Kunc, Ph.D., učo 18338. Změněno: 8. 12. 2004 14:53.
Anotace
V tomto článku se autoři zamýšlejí nad stále se zvětšující nedokonalostí oficiálních statistických dat o českém průmyslu v průběhu devadesátých let, nedostupností datové a informační základny a pomíjení prostorové dimenze rozmístění průmyslu. Proto také vytvářejí na svém pracovišti (katedra geografie PřF MU v Brně) vlastní informační systém o českém průmyslu, který je využitelný jak ve výuce, tak aplikační praxi.
Anotace anglicky
This article deals with the creation of the information system about the Czech industry in the Regional Development Research Centre at Masaryk university in Brno. The authors evaluate possible uses of data in regional-geographic works before 1989 and today. They reveal the insufficiency of objective information concerning both regional and industrial structure of employment. The Centres work on the creation of the information system can contribute to the correct analyses of the economy in various regions of the Czech Republic.
VytisknoutZobrazeno: 24. 4. 2024 00:57