ŠMARDA, Jan, David ŠMAJS a H. LHOTOVA. Three recently acknowledged Escherichia species strikingly differ in the incidence of bacteriocinogenic and lysogenic strains. J. Basic Microbiol., 2002, roč. 2002, č. 42, s. 429-433.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Three recently acknowledged Escherichia species strikingly differ in the incidence of bacteriocinogenic and lysogenic strains
Autoři ŠMARDA, Jan, David ŠMAJS a H. LHOTOVA.
Vydání J. Basic Microbiol. 2002.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 10600 1.6 Biological sciences
Stát vydavatele Německo
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Lékařská fakulta
UT WoS 000179873400008
Změnil Změnil: prof. MUDr. David Šmajs, Ph.D., učo 1116. Změněno: 25. 6. 2009 15:47.
Anotace
The incidence of bacteriocinogeny and lysogeny was followed in bacteria of 3 recently acknowledged species of the genus Escherichia: E. hermanii, E. vulneris and E. fergusonii. Almost all of the strains examined were of human origin. In 30 strains of E. hermanii no one was found bacteriocinogenic while 57% were lysogenic, in 30 strains of E. vulneris none was found to be bacteriocinogenic and only 10% were lysogenic, and in 50 strains E. fergusonii 12% were bacteriocinogenic and 40% lysogenic. From the 6 bacteriocinogenic strains of E. fergusonii, 3 were producers of colicin E1, 2 of colicin Ib and 1 of colicin Ia. In addition, 3 E. fergusonii strains produced aerobactin.
VytisknoutZobrazeno: 15. 12. 2019 17:38