SOUDKOVÁ, Eva, Alena ŠPANOVÁ and Bohuslav RITTICH. Identifikace vybraných druhů baktérií mléčného kvašení pomocí polymerázové řetězové reakce (The identification of certain species of lactic acid bacterian by the PCR). In VII. Pracovní setkání biochemiků a molekulárních biologů. Brno: Přírodovědecká fakulta Masarykovy univerzity v Brně, 2003, p. 61. ISBN 80-210-3053-4.
Other formats:   BibTeX LaTeX RIS
Basic information
Original name Identifikace vybraných druhů baktérií mléčného kvašení pomocí polymerázové řetězové reakce
Name (in English) The identification of certain species of lactic acid bacterian by the PCR
Authors SOUDKOVÁ, Eva (203 Czech Republic), Alena ŠPANOVÁ (203 Czech Republic) and Bohuslav RITTICH (203 Czech Republic, guarantor).
Edition Brno, VII. Pracovní setkání biochemiků a molekulárních biologů, p. 61-61, 2003.
Publisher Přírodovědecká fakulta Masarykovy univerzity v Brně
Other information
Original language Czech
Type of outcome Proceedings paper
Field of Study 10600 1.6 Biological sciences
Country of publisher Czech Republic
Confidentiality degree is not subject to a state or trade secret
RIV identification code RIV/00216224:14310/03:00012328
Organization unit Faculty of Science
ISBN 80-210-3053-4
Keywords in English Lactobacillus; Bifidobacterium; identification; PCR
Tags Bifidobacterium, identification, Lactobacillus, PCR
Changed by Changed by: doc. Ing. Bohuslav Rittich, CSc., učo 1639. Changed: 21/5/2004 08:14.
Abstract
PCR byla prováděna s využitím specificých primerů pro rody Lactobacillus a Bifidobacterium. K amplifikaci specifického fragmentu byla použita purifikovaná DNA kmenů Bifidobacterium bifidum, B. longum, B. adolescentis, B. breve a Lactobacillus acidophilus.
Abstract (in English)
PCR was carried out using primers specific for genus Lactobacillkus and Bifidobacterium. Purified DNA of Bifidobacterium bifidum, B. longum, B. adolescentis, B. breve and Lactobacillus acidophilus was used for amplification of specific PCR products.
Links
QD1377, research and development projectName: Vývoj metod hodnocení a rychlé identifikace vybraných bakterií mléčného kvašení s využitím metod molekulární biologie
Investor: Ministry of Agriculture of the CR, Development of methods for evaluation and rapid identification of selected lactic acid bacteria using molecular biology methods
PrintDisplayed: 31/7/2024 16:21