HAVLIŠ, Jan, Henrik THOMAS, Marek ŠEBELA a Andrej SHEVCHENKO. Fast Response Proteomics by Accelerated In-gel Digestion of Proteins. Analytical Chemistry. Washington, D.C., USA: American Chemical Society, 2003, roč. 75, č. 6, s. 1300-1306, 6 s. ISSN 0003-2700.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Fast Response Proteomics by Accelerated In-gel Digestion of Proteins
Autoři HAVLIŠ, Jan, Henrik THOMAS, Marek ŠEBELA a Andrej SHEVCHENKO.
Vydání Analytical Chemistry, Washington, D.C., USA, American Chemical Society, 2003, 0003-2700.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 10406 Analytical chemistry
Stát vydavatele Spojené státy
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Impakt faktor Impact factor: 5.250
Organizační jednotka Přírodovědecká fakulta
UT WoS 000181675900011
Klíčová slova anglicky in-gel digestion; quantitative analysis; mass spectrometry
Štítky in-gel digestion, mass spectrometry, Quantitative Analysis
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnil: doc. Mgr. Jan Havliš, Dr., učo 743. Změněno: 2. 7. 2009 18:59.
Anotace
Kinetics of in-gel digestion of proteins by modified and native trypsins was studied by MALDI TOF mass spectrometry using 18O-labelled peptides as internal standards. The effect of the temperature, enzyme concentration, digestion time and surface area of gel pieces on the yield of digestion products was characterised. Based on the kinetic data we developed a protocol that enabled the identification of gel separated proteins with 30 min digestion time without compromising the peptide yield and the sensitivity compared to conventional protocols that typically rely upon overnight enzymatic cleavage. The accelerated digestion protocol was tested in identification of more than 120 proteins from budding and fission yeast on the low picomole level.
VytisknoutZobrazeno: 25. 4. 2024 19:18