ONOFREJOVÁ, Lucia, Luděk JANČÁŘ and Hana CÍDLOVÁ. Potenciometrické studium obsahu a stability askorbové kyseliny v rajčatech (Potentiometrical study of Ascorbic Scid Content and Stability in Tomatoes). In IV. pracovní setkání fyzikálních chemiků a elektrochemiků. 2004. ISBN 80-210-3319-3.
Other formats:   BibTeX LaTeX RIS
Basic information
Original name Potenciometrické studium obsahu a stability askorbové kyseliny v rajčatech
Name (in English) Potentiometrical study of Ascorbic Scid Content and Stability in Tomatoes
Authors ONOFREJOVÁ, Lucia, Luděk JANČÁŘ and Hana CÍDLOVÁ.
Edition IV. pracovní setkání fyzikálních chemiků a elektrochemiků, 2004.
Other information
Type of outcome Conference abstract
Confidentiality degree is not subject to a state or trade secret
Organization unit Faculty of Education
ISBN 80-210-3319-3
Keywords in English physical chemistry; education; problem training
Tags Education, Physical Chemistry, problem training
Changed by Changed by: doc. Mgr. Hana Cídlová, Dr., učo 761. Changed: 11/4/2011 17:52.
Abstract
Byl stanoven obsah askorbové kyseliny v devíti kultivarech rajčat. U dvou z nich byla sledována stabilita askorbové kyseliny při skladování v chladničce. Zjištěné údaje byly srovnány s analogickým experimentem provedeným v Maďarsku. Naměřená časová závislost obsahu askorbové kyseliny úzce koreluje s publikovanými údaji o buněčném dýchání.
Abstract (in English)
The content of ascorbic acid in 9 cultivars of tomatoes was estimated. The time dependence of ascorbic acid content during storage in a fridge in 2 cultivares was measured, too. The data obtained were compared to a similar experiment made in Hungary. There is a good correlation between the time dependence of ascorbic acid content and published data about cell breathing.
PrintDisplayed: 4/5/2024 16:36