HŘEBÍČEK, Jiří a Miroslav KUBÁSEK. EnviWeb and Environmental Web Services - A case study of environmental Web portal. In Environmental Online Communication. Australia: Springer-Verlag. s. 21-24, 3 s. Environmental online communication. ISBN 1-85233-783-4. 2004.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název EnviWeb and Environmental Web Services - A case study of environmental Web portal
Název česky EnviWeb a environmentální webové služby - případová studie environmentálního webového portálu
Autoři HŘEBÍČEK, Jiří (203 Česká republika, garant) a Miroslav KUBÁSEK (203 Česká republika).
Vydání Australia, Environmental Online Communication, od s. 21-24, 3 s. Environmental online communication, 2004.
Nakladatel Springer-Verlag
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Kapitola resp. kapitoly v odborné knize
Obor 10201 Computer sciences, information science, bioinformatics
Stát vydavatele Austrálie
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14310/04:00024073
Organizační jednotka Přírodovědecká fakulta
ISBN 1-85233-783-4
Klíčová slova anglicky environment web portal
Štítky environment web portal
Změnil Změnil: RNDr. Miroslav Kubásek, Ph.D., učo 2781. Změněno: 9. 11. 2005 17:11.
Anotace
The Environmental Web-portal (EnviWeb) is a unique complex environmental web portal on the Czech Internet (www.enviweb.cz). It was launched in October 2001 and it has become the most visited portal in this branch. The portal is divided into the following sections: Water, Air, Waste, Chemicals, Noise, Nature, EIA, EMS, and Misc. The EnviWeb is primarily intended for experts, professional public, firms, government and citizens. It contains a very useful directory of companies in the Czech Republic, directories of inspections, ministry, regional offices, department offices, branch as-sociations, hygienic offices, organizations which provide business support, etc.
Anotace česky
Environmental Web-portal (EnviWeb) je jediný portál na českém Internetu, který se komplexně věnuje problematice životního prostředí. Byl zprovozněn v říjnu 2001 na adrese www.enviweb.cz. EnviWeb není pouze portál přinášející informace z domova i zahraničí, ale je to také komplexní adresář firem, oprávněných osob, institucí, orgánů státní správy. Obsahuje archiv dokumentů, které nejsou v elektronické podobě běžně dostupné, či seznam norem a platných právních předpisů a resortu Ministerstva životního prostředí. Dále sdružuje komunitu odborníků na životní prostředí a nabízí jim různé služby.
Návaznosti
SM/250/3/03, projekt VaVNázev: Analýza a návrh prototypů environmentálních datových modelů a vnějšího rozhraní JISŽP kompatibilních s EU
Investor: Ministerstvo životního prostředí ČR, Analýza a návrh prototypů environmentálních datových modelů a vnějšího rozhraní JISŽP kompatibilních s EU
VytisknoutZobrazeno: 19. 4. 2024 16:37