J
2004
Potenciometrické studium obsahu a stability askorbové kyseliny v plodech rajčete
ONOFREJOVÁ, Lucia, Luděk JANČÁŘ a Hana CÍDLOVÁ
Základní údaje
Originální název
Potenciometrické studium obsahu a stability askorbové kyseliny v plodech rajčete
Název česky
Potenciometrické studium obsahu a stability askorbové kyseliny v plodech rajčete
Název anglicky
Potentiometrical Study of Ascorbic Acid Content and Stability in Tomatoes
Vydání
Chemagazín, 2004, 1210-7409
Další údaje
Typ výsledku
Článek v odborném periodiku
Stát vydavatele
Česká republika
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV
RIV/00216224:14410/04:00030656
Organizační jednotka
Pedagogická fakulta
Klíčová slova anglicky
ascorbic acid; determination; potentiometry; iodometry; stability; tomato
V originále
Byl stanoven obsah askorbové kyseliny v devíti kultivarech rajčat. U dvou z nich byla sledována stabilita askorbové kyseliny při skladování v chladničce. Zjištěné údaje byly srovnány s analogickým experimentem provedeným v Maďarsku. Naměřená časová závislost obsahu askorbové kyseliny úzce koreluje s publikovanými údaji o buněčném dýchání.
Anglicky
The content of ascorbic acid in 9 cultivars of tomatoes was estimated. The time dependence of ascorbic acid content during storage in a fridge in 2 cultivares was measured, too. The data obtained were compared to a similar experiment made in Hungary. There is a good correlation between the time dependence of ascorbic acid content and published data about cell breathing.
Zobrazeno: 31. 10. 2024 21:38