Detailed Information on Publication Record
2004
Potenciometrické studium obsahu a stability askorbové kyseliny v plodech rajčete
ONOFREJOVÁ, Lucia, Luděk JANČÁŘ and Hana CÍDLOVÁBasic information
Original name
Potenciometrické studium obsahu a stability askorbové kyseliny v plodech rajčete
Name in Czech
Potenciometrické studium obsahu a stability askorbové kyseliny v plodech rajčete
Name (in English)
Potentiometrical Study of Ascorbic Acid Content and Stability in Tomatoes
Authors
ONOFREJOVÁ, Lucia (203 Czech Republic), Luděk JANČÁŘ (203 Czech Republic) and Hana CÍDLOVÁ (203 Czech Republic, guarantor)
Edition
Chemagazín, 2004, 1210-7409
Other information
Language
Czech
Type of outcome
Článek v odborném periodiku
Field of Study
50300 5.3 Education
Country of publisher
Czech Republic
Confidentiality degree
není předmětem státního či obchodního tajemství
RIV identification code
RIV/00216224:14410/04:00030656
Organization unit
Faculty of Education
Keywords in English
ascorbic acid; determination; potentiometry; iodometry; stability; tomato
Tags
Reviewed
Změněno: 15/6/2009 13:40, doc. Mgr. Hana Cídlová, Dr.
V originále
Byl stanoven obsah askorbové kyseliny v devíti kultivarech rajčat. U dvou z nich byla sledována stabilita askorbové kyseliny při skladování v chladničce. Zjištěné údaje byly srovnány s analogickým experimentem provedeným v Maďarsku. Naměřená časová závislost obsahu askorbové kyseliny úzce koreluje s publikovanými údaji o buněčném dýchání.
In English
The content of ascorbic acid in 9 cultivars of tomatoes was estimated. The time dependence of ascorbic acid content during storage in a fridge in 2 cultivares was measured, too. The data obtained were compared to a similar experiment made in Hungary. There is a good correlation between the time dependence of ascorbic acid content and published data about cell breathing.