MĚCHÁČEK, Jaroslav, Jaromír OCELKA a Jana KOHOUTKOVÁ. CCP - A Communication Protocol for Masaryk University Clearing. In Proc. of EUNIS'2005. Manchester: University of Manchester. s. 1-5. 2005.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název CCP - A Communication Protocol for Masaryk University Clearing
Název česky CCP - Komunikační protokol pro Clearing Masarykovy univezity
Autoři MĚCHÁČEK, Jaroslav (203 Česká republika), Jaromír OCELKA (203 Česká republika) a Jana KOHOUTKOVÁ (203 Česká republika, garant).
Vydání Manchester, Proc. of EUNIS'2005, s. 1-5, 2005.
Nakladatel University of Manchester
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 20206 Computer hardware and architecture
Stát vydavatele Velká Británie a Severní Irsko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14610/05:00013820
Organizační jednotka Ústav výpočetní techniky
Klíčová slova anglicky Clearing system; data exchange; communication protocol
Štítky clearing system, communication protocol, data exchange
Změnil Změnila: RNDr. Jana Kohoutková, Ph.D., učo 1096. Změněno: 4. 7. 2006 10:12.
Anotace
Masaryk University Clearing is a system for central balancing of claims and liabilities between Masaryk University in Brno (an organisation as a whole) and individual people (employees or students). The central part of the system, called clearing core, needs to communicate and exchange standardised information with a series of external systems administering various paid-for services provided by the University to individual people. To support this communication, a communication protocol called CCP (Clearing Communication Protocol) has been designed and implemented. The paper gives a brief overview of the Clearing system architecture, and concentrates on major principles and features of the CCP.
Anotace česky
Clearing Masarykovy univerzity je systém pro podporu centrálního uhrazování pohledávek a závazků mezi Masarykovou univerzitou v Brně (organizací jako celkem) a jednotlivými osobami (zaměstnanci nebo studenty). Centrální část systému, nazývaná clearingové jádro, potřebuje komunikovat a vyměňovat si standardizované informace s řadou externích systémů, které administrují různé zpoplatňované služby poskytované univerzitou jednotlivým osobám. Na podporu této komunikcae byl navržen a implementován komunikační protokol nazvaný CCP (Clearing Communication Protocol). Článek podává stručný přehled o architektuře systému Clearing a soustřeďuje se na hlavní principy a rysy protokolu CCP.
Návaznosti
MSM 143300004, záměrNázev: Digitální knihovny
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Digitální knihovny
VytisknoutZobrazeno: 19. 4. 2024 03:34