Detailed Information on Publication Record
2005
Indirect quantification of protein modification degree
HAVLIŠ, Jan, Ondrej ŠEDO and Zbyněk ZDRÁHALBasic information
Original name
Indirect quantification of protein modification degree
Name in Czech
Nepřímé stanovení rozsahu modifikace proteinu
Authors
HAVLIŠ, Jan (203 Czech Republic, guarantor), Ondrej ŠEDO (203 Czech Republic) and Zbyněk ZDRÁHAL (203 Czech Republic)
Edition
Book of abstracts 2nd Czech Proteomic Conference, 2005
Other information
Language
English
Type of outcome
Konferenční abstrakt
Field of Study
10600 1.6 Biological sciences
Country of publisher
Czech Republic
Confidentiality degree
není předmětem státního či obchodního tajemství
RIV identification code
RIV/00216224:14310/05:00014091
Organization unit
Faculty of Science
Keywords in English
protein modification degree; post-translation modification; mass spectrometry
Změněno: 9/4/2010 14:57, doc. Mgr. Jan Havliš, Dr.
V originále
In our work, we present a general, indirect method, using which it is possible to quantify the percentage of the given amino acid modified in total in a protein sequence (protein modification degree, PMD). From the knowledge of the identity of amino acid residues modifiable during post-translation process, PMD and its changes during time of particular amino acid residue can be determined. Such a quantification can be achieved by means of easy stable isotope modification (via 18O-labelling by trypsination) and consequential MALDI TOF MS analysis.
In Czech
Tato práce prezentuje obecnou, nepřímou metodu, pomocí níž je možné stanovit rozsah celkové modifikace dané aminokyseliny proteinu (protein modification degree, PMD). Známe-li identitu aminokyseliny modifikovatelné posttranslační modifikací, PMD a její změny ve vztahu k těmto aminokyselin mohou být takto stanoveny. Toto stanovení je dosaženo snadným značením stabilními izotopy (značení 18O v průběhu stěpení trypsinem) a následnou MALDI TOF MS analýzou.
Links
MSM0021622413, plan (intention) |
| ||
MSM0021622415, plan (intention) |
|