OSOLSOBĚ, Klára. Recenze: Renata Blatná Vladimír Petkevič (eds.): Jazyky a jazykověda: Sborník k 65. narozeninám prof. PhDr. Františka Čermáka, DrSc. Ústav pro jazyk český AV ČR, 2005.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Recenze: Renata Blatná Vladimír Petkevič (eds.): Jazyky a jazykověda: Sborník k 65. narozeninám prof. PhDr. Františka Čermáka, DrSc.
Název česky Recenze: Renata Blatná Vladimír Petkevič (eds.): Jazyky a jazykověda: Sborník k 65. narozeninám prof. PhDr. Františka Čermáka, DrSc.
Název anglicky Review: Renata Blatná Vladimír Petkevič (eds.): Jazyky a jazykověda: Sborník k 65. narozeninám prof. PhDr. Františka Čermáka, DrSc.
Autoři OSOLSOBĚ, Klára (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání 2005.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Recenze
Obor 60200 6.2 Languages and Literature
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14210/05:00014171
Organizační jednotka Filozofická fakulta
Klíčová slova anglicky Corpus Lexicograpfy; Corpus; Corpus mining
Štítky corpus, Corpus Lexicograpfy, Corpus mining
Změnil Změnila: doc. PhDr. Klára Osolsobě, Dr., učo 1996. Změněno: 22. 1. 2018 18:02.
Anotace
Recenze odborného sborníku: Sborník k uctění pětašedesátých narozenin prof. Františka Čermáka Jazyky a jazykověda je rozdělen do šesti oddílů, jejichž názvy odkazují k oblastem lingvistiky, jimž jubilant věnoval pozornost, a logicky třídí příspěvky 40 českých i zahraničních autorů. Někteří z nich jsou jubilantovými žáky, s jinými jej váže spolupráce spojená především s lexikografickými a v posledním desetiletí korpusově orientovanými projekty.
Anotace anglicky
Review of the Festschrift The Festschrift Languages and Linguistics in honour prof. František Čermák has six sections entitled after jubilant's own books. More than 40 contributions of the former students, colleagues, collaborators, and many others who have been connected with his work are appreciated as stimulating for the further research in the area.
Návaznosti
MSM 143300003, záměrNázev: Interakce člověka s počítačem, dialogové systémy a asistivní technologie
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Interakce člověka s počítačem, dialogové systémy a asistivní technologie
VytisknoutZobrazeno: 20. 4. 2024 06:48