MATÝSKA, Martin. VÝZKUM A IMPLEMENTACE METOD ZNALOSTNÍHO MANAGEMENTU PRO VÝVOJ A ÚDRŽBU SOFTWARE. In PROGRESIVNÍ METODY A NÁSTROJE MANAGEMENTU A EKONOMIKY PODNIKŮ. Brno: Fakulta podnikatelská, Vysoké učení technické v Brně. 8 s. ISBN 80-214-3099-0. 2005.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název VÝZKUM A IMPLEMENTACE METOD ZNALOSTNÍHO MANAGEMENTU PRO VÝVOJ A ÚDRŽBU SOFTWARE
Autoři MATÝSKA, Martin.
Vydání Brno, PROGRESIVNÍ METODY A NÁSTROJE MANAGEMENTU A EKONOMIKY PODNIKŮ, 8 s. 2005.
Nakladatel Fakulta podnikatelská, Vysoké učení technické v Brně
Další údaje
Typ výsledku Stať ve sborníku
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Ekonomicko-správní fakulta
ISBN 80-214-3099-0
Klíčová slova anglicky knowledge management; developement of information systems; implementation of information systems
Štítky developement of information systems, implementation of information systems, knowledge management
Změnil Změnil: Ing. Martin Matýska, Ph.D., učo 22384. Změněno: 12. 12. 2005 13:53.
Anotace
Proces vývoje informačních systémů představuje velice složitý proces, při jehož řízení často bojujeme s nedostatkem kapacit, špatnou koordinací dílčích aktivit a obtížným předáváním informací. Znalostní management se zaměřuje na efektivní řízení znalostí. Cílem tohoto příspěvku je prezentovat výsledky průzkumu, který mapuje užití informačních systémů ve firmách v České republice a také hodnotí průběh jejich implementace. Výsledky výzkumu ukazují, že ačkoliv valná většina firem je s novým informačním systémem spokojena, tak samotnou implementaci provázely značné problémy a to nejvíce v samotné přípravě implementace. Právě v této by fázi by mohl znalostní management nalézt největší uplatnění.
Anotace anglicky
The process of information systems development represents very complex task that often struggles with lack of sources capacities, bad coordination of partial activities and problematic flow of information. Knowledge management focuses on tools that allow effective managing of knowledge. The Academy of Sciences of the Czech Republic announced a project which intended to examine utilization of knowledge management during the process of information systems development. The purpose of this paper is to present results of research that that examined utilization of information systems among companies in the Czech Republic and also the process of implementation of information systems in these companies .The output of the research shows that the process of implementation was accompanied by many problems although the vast majority of respondents are satisfied with implemented information system. The research also shows that preparation stage of implementation is often insufficient and at this point knowledge management could certainly help
VytisknoutZobrazeno: 29. 3. 2024 01:42