LEFNEROVÁ, Danuše, Jan ŠIMŮNEK, Jiří TOTUŠEK, Milan HOUŠKA, Jan STROHALM a Jana CHALOUPKOVÁ. Mikrobiologický obraz šťáv a salátů ošetřených vysokým tlakem. In Mikrobiologie potravin. Praha: VŠCHT, 2005, s. 76 - 82. ISBN 80-7080-582-X.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Mikrobiologický obraz šťáv a salátů ošetřených vysokým tlakem
Název česky Mikrobiologický obraz šťáv a salátů ošetřených vysokým tlakem
Název anglicky Microbial analysis fruit/vegetable juices and salads treated by high pressure
Autoři LEFNEROVÁ, Danuše, Jan ŠIMŮNEK, Jiří TOTUŠEK, Milan HOUŠKA, Jan STROHALM a Jana CHALOUPKOVÁ.
Vydání Praha, Mikrobiologie potravin, od s. 76 - 82, 7 s. 2005.
Nakladatel VŠCHT
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 21101 Food and beverages
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Lékařská fakulta
ISBN 80-7080-582-X
Klíčová slova anglicky microbiology;fruit;vegetable;high pressure
Štítky fruit, high pressure, Microbiology, vegetable
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D., učo 2716. Změněno: 23. 6. 2009 12:33.
Anotace
Ošetření vysokým tlakem představuje nový způsob prodloužení trvanlivosti potravin.Byl sledován celkový počet mikroorganismů, koliformních bakterií,salmonel, kvasinek a plísní. Mikrobiální kvalita byla výborná po 21 dnech skladování mrazením.
Anotace anglicky
The high pressure is capable to preserve foods.Results of the microbial analysis were excellent for 21 days.
VytisknoutZobrazeno: 25. 4. 2024 17:12