D 2005

Mikrobiologický obraz šťáv a salátů ošetřených vysokým tlakem

LEFNEROVÁ, Danuše, Jan ŠIMŮNEK, Jiří TOTUŠEK, Milan HOUŠKA, Jan STROHALM et. al.

Basic information

Original name

Mikrobiologický obraz šťáv a salátů ošetřených vysokým tlakem

Name in Czech

Mikrobiologický obraz šťáv a salátů ošetřených vysokým tlakem

Name (in English)

Microbial analysis fruit/vegetable juices and salads treated by high pressure

Authors

LEFNEROVÁ, Danuše, Jan ŠIMŮNEK, Jiří TOTUŠEK, Milan HOUŠKA, Jan STROHALM and Jana CHALOUPKOVÁ

Edition

Praha, Mikrobiologie potravin, p. 76 - 82, 7 pp. 2005

Publisher

VŠCHT

Other information

Language

Czech

Type of outcome

Stať ve sborníku

Field of Study

21101 Food and beverages

Country of publisher

Czech Republic

Confidentiality degree

není předmětem státního či obchodního tajemství

Organization unit

Faculty of Medicine

ISBN

80-7080-582-X

Keywords in English

microbiology;fruit;vegetable;high pressure

Tags

Reviewed
Změněno: 23/6/2009 12:33, RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D.

Abstract

V originále

Ošetření vysokým tlakem představuje nový způsob prodloužení trvanlivosti potravin.Byl sledován celkový počet mikroorganismů, koliformních bakterií,salmonel, kvasinek a plísní. Mikrobiální kvalita byla výborná po 21 dnech skladování mrazením.

In English

The high pressure is capable to preserve foods.Results of the microbial analysis were excellent for 21 days.