FUNKOVÁ, Veronika a Gabriela STARÁ. Pohybová aktivita v životě seniorů. In Pohybové aktivity a zdraví člověka. Sborník příspěvků z mezinárodního vědeckého semináře. 1.vyd. UJEP v Ústí nad Labem, 2005, s. 121- 123, 162 s. ISBN 80-7077-691-9.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Pohybová aktivita v životě seniorů
Název anglicky Motion activity in seniors' life
Autoři FUNKOVÁ, Veronika a Gabriela STARÁ.
Vydání 1.vyd. UJEP v Ústí nad Labem, Pohybové aktivity a zdraví člověka. Sborník příspěvků z mezinárodního vědeckého semináře. od s. 121- 123, 162 s. 2005.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor Sport a aktivity volného času
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Fakulta sportovních studií
ISBN 80-7077-691-9
Klíčová slova anglicky stáří; senioři; kvalita života; životní styl; pohybová aktivita
Štítky kvalita života, pohybová aktivita, senioři, stáří, životní styl
Změnil Změnila: Mgr. Veronika Wiednerová, Ph.D., učo 13889. Změněno: 25. 10. 2006 17:39.
Anotace
Tento článek se zabývá vlivem pohybové aktivity na zkvalitnění prožívání stáří. Snahou bylo poukázat na pozitivní vliv pohybové aktivity v období génia. Jsou zde shrnuty poznatky o vhodné pohybové aktivitě ve stáří, je popisován postoj seniorů ke sportu během života i v pozdním věku. Článek vychází z informací získaných z pravidelného cvičebního programu pro seniory, který je realizován pod záštitou Fakulty sportovní studií Masarykovy university v Brně od r.1993.
Anotace anglicky
This article deals with the influence of motion activity on the improvement of the quality of old age. We tried to prove the positive influence of regular motion activity in higher age. There are summarized the knowledge about appropriate motion activity in great age, we described the attitude of seniors to sport during their life and also in the old age. The article is based on information collected from regular exercise program for seniors, which was realized under the patronage of Faculty of Sport Masaryk University Brno since 1993.
VytisknoutZobrazeno: 24. 4. 2024 23:57