D 2004

Preferencje dodatków do potraw mięsnych w zakładach żywienia zbiorowego wśród uczniów i studentów szkół wyższych

JUŘÍKOVÁ, Jana, Jan POKORNÝ, Jana DOSTÁLOVÁ a Lenka DURANOVÁ

Základní údaje

Originální název

Preferencje dodatków do potraw mięsnych w zakładach żywienia zbiorowego wśród uczniów i studentów szkół wyższych

Název česky

Oblíbenost příloh k masitým pokrmům u studentů středních a vysokých škol stravujících se ve školních jídelnách

Název anglicky

Preference of side-dish to meat meal in dining halls for secondary-level pupils and university students

Autoři

JUŘÍKOVÁ, Jana, Jan POKORNÝ, Jana DOSTÁLOVÁ a Lenka DURANOVÁ

Vydání

1. vyd. Warszawa, Fizjologiczne uwarunkowania postępowania dietetycznego, od s. 563-568, 6 s. 2004

Nakladatel

Wydawnictwo SGGW

Další údaje

Typ výsledku

Stať ve sborníku

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Organizační jednotka

Fakulta sportovních studií

ISBN

83-7244-560-5

Klíčová slova anglicky

nutrition - lunches - side-dish to meat meal - favorite meal

Příznaky

Mezinárodní význam
Změněno: 23. 11. 2006 15:38, Ing. Mgr. Jana Juříková, Ph.D.

Anotace

ORIG CZ EN

V originále

Badania preferencji dodatków do potraw mięsnych przeprowadzono wśród cywilnych i wojskowych studentów Wyższej Szkoły Wojsk Lądowych w Vyškově oraz wśród uczniów szkół średnich z rejonu Ivančice w Republice Czeskiej. Badano preferowane dodatki do pieczonych, smażonych i duszonych potraw mięsnych. Wykazano, że najbardziej pożądane były knedle, ryż i ziemniaki. Najmniej ulubione były dodatki w postaci makaronu i białego pieczywa.

Česky

Zjišťování oblíbenosti příloh k masitým pokrmům bylo prováděno u civilních i vojenských studentů Vysoké vojenské školy pozemního vojska ve Vyškově a u studentů středních škol z regionu Ivančice v České republice. Byla sledována oblíbenost příloh k pečeným, smaženým a dušeným masitým pokrmům. Bylo zjištěno, že nejoblíbenější byly knedlíky, rýže a brambory. Nejméně oblíbené byly přílohy ve formě těstovin a bílého pečiva.
Zobrazeno: 16. 11. 2024 08:36