BRANDEJSOVÁ, Jitka. Skenováním písemek se zjednodušuje zkoušení. muni.cz. Brno: Masarykova univerzita, 2006, Ročník 2, únor 2006. ISSN 1801-0806.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Skenováním písemek se zjednodušuje zkoušení
Název česky Skenováním písemek se zjednodušuje zkoušení
Autoři BRANDEJSOVÁ, Jitka.
Vydání muni.cz, Brno, Masarykova univerzita, 2006, 1801-0806.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 10201 Computer sciences, information science, bioinformatics
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Organizační jednotka Fakulta informatiky
Klíčová slova anglicky scanning; IS MU; e-learning; education; exams
Štítky e-learning, Education, exams, IS MU, scanning
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: Ing. Jitka Brandejsová, učo 2893. Změněno: 21. 6. 2007 14:42.
Anotace
Při velkém počtu studentů v předmětu se ukázala užitečnou agenda tisku/skenování písemek/odpovědí. Nejen na velkých univerzitách bývají poměrně naplněné bakalářské studijní programy na mnoha oborech a v prvních ročnících studují řádově stovky studentů. V předmětech s velkým počtem studentů bývá často náročné zkouškové období, zejména pro pedagogy. I když jsou studenti zkoušeni písemně, zabírá zejména oprava písemek mnoho času, protože nezahrnuje jen samotnou opravu, ale učitel dává například opravené písemky studentovi k nahlédnutí. Proto se na MU osvědčilo zkoušení tzv. skenováním. Tak lze dosáhnout, že při 250 zkoušených studentů jsou písemky opraveny již dvě hodiny po zkoušce a studenti jsou potěšeni, že mají výsledky zkoušky v systému k dispozici již za dvě hodiny, namísto aby čekali týden jako dříve.
Anotace anglicky
The use of answer sheets, which can be scanned and subsequently automatically evaluated, prove to be an asset particularly in the courses with large numbers of students enrolled in. This often applies to those offered to freshmen and other students in Bachelor's degree programs. Even if the students are examined in writing, it is not only the preparation of examination papers and their marking that are time-consuming, but also the students' consultations related to these. Nevertheless, the MU staff have recently started tackling this issue by using the so-called scannable answer sheets, which the students fill in and teachers get scanned afterwards. Thus, using this method, it is currently possible to correct 250 answer sheets in about two hours.
VytisknoutZobrazeno: 25. 4. 2024 16:37