POKORNÁ, Martina. Výživová specifika u dospívajících a jejich ovlivňování v pedagogickém procesu. In Výzkum aktuálních problémů pedagogiky a oborových didaktik. Brno: Centrum pedagogického výzkumu a Katedra pedagogiky PdF MU. s. 102-107. ISBN 80-210-4163-3. 2006.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Výživová specifika u dospívajících a jejich ovlivňování v pedagogickém procesu
Název česky Výživová specifika u dospívajících a jejich ovlivňování v pedagogickém procesu
Název anglicky Nourishing specifics of adolescents and their influence in pedagogical process
Autoři POKORNÁ, Martina.
Vydání Brno, Výzkum aktuálních problémů pedagogiky a oborových didaktik, od s. 102-107, 6 s. 2006.
Nakladatel Centrum pedagogického výzkumu a Katedra pedagogiky PdF MU
Další údaje
Typ výsledku Stať ve sborníku
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
ISBN 80-210-4163-3
Klíčová slova anglicky nutrion;adolescent;eating habits;factors;education to health
Štítky adolescent, eating habits, education to health, factors, nutrion
Změnil Změnila: Mgr. Martina Martínková, Ph.D., učo 237694. Změněno: 14. 1. 2007 22:57.
Anotace
Výzkumný projekt je zaměřen na zmapování stravovacích návyků u studentů základních a středních škol (průměrný denní energetický příjem s přihlédnutím ke glykemickému indexu potravin, denní rozvržení stravy, pitný režim) a na vybrané faktory (pohlaví, věk, pohybová aktivita, místo konzumace stravy, počet přítomných osob, bezprostřední pocity před příjmem stravy, pocity sytosti po konzumaci stravy atd.), které mohou mít na stravovací návyky vliv. Konečným cílem výzkumu je navrhnout, na základě zjištěných dat, didaktické materiály a postupy práce zaměřené na osvojování vhodných stravovacích návyků žáky II. stupně ZŠ a studenty středních škol v rámci výuky.
Anotace česky
Výzkumný projekt je zaměřen na zmapování stravovacích návyků u studentů základních a středních škol (průměrný denní energetický příjem s přihlédnutím ke glykemickému indexu potravin, denní rozvržení stravy, pitný režim) a na vybrané faktory (pohlaví, věk, pohybová aktivita, místo konzumace stravy, počet přítomných osob, bezprostřední pocity před příjmem stravy, pocity sytosti po konzumaci stravy atd.), které mohou mít na stravovací návyky vliv. Konečným cílem výzkumu je navrhnout, na základě zjištěných dat, didaktické materiály a postupy práce zaměřené na osvojování vhodných stravovacích návyků žáky II. stupně ZŠ a studenty středních škol v rámci výuky.
Anotace anglicky
The research project deals with mapping of nourishing habits of primary and high school students (average energy intake with respect to foodstuffs glycemic index, daily distribution of food, fluid intake) and selected factors (sex, age, motion activity, place of food eating, number of present persons, immediate impressions before food eating, immediate impressions of satiety after food eating etc.), which could be influenced on nourishing habits. The final objective of the research is to propose the didactics materials and working procedures concentrated on convenient nourishing habits for primary and high school students, based on established data.
VytisknoutZobrazeno: 16. 4. 2024 23:42