D 2006

Výživová specifika u dospívajících a jejich ovlivňování v pedagogickém procesu

POKORNÁ, Martina

Základní údaje

Originální název

Výživová specifika u dospívajících a jejich ovlivňování v pedagogickém procesu

Název česky

Výživová specifika u dospívajících a jejich ovlivňování v pedagogickém procesu

Název anglicky

Nourishing specifics of adolescents and their influence in pedagogical process

Autoři

POKORNÁ, Martina

Vydání

Brno, Výzkum aktuálních problémů pedagogiky a oborových didaktik, od s. 102-107, 6 s. 2006

Nakladatel

Centrum pedagogického výzkumu a Katedra pedagogiky PdF MU

Další údaje

Typ výsledku

Stať ve sborníku

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Organizační jednotka

Pedagogická fakulta

ISBN

80-210-4163-3

Klíčová slova anglicky

nutrion;adolescent;eating habits;factors;education to health

Štítky

adolescent, eating habits, education to health, factors, nutrion
Změněno: 14. 1. 2007 22:57, Mgr. Martina Martínková, Ph.D.

Anotace

ORIG CZ EN

V originále

Výzkumný projekt je zaměřen na zmapování stravovacích návyků u studentů základních a středních škol (průměrný denní energetický příjem s přihlédnutím ke glykemickému indexu potravin, denní rozvržení stravy, pitný režim) a na vybrané faktory (pohlaví, věk, pohybová aktivita, místo konzumace stravy, počet přítomných osob, bezprostřední pocity před příjmem stravy, pocity sytosti po konzumaci stravy atd.), které mohou mít na stravovací návyky vliv. Konečným cílem výzkumu je navrhnout, na základě zjištěných dat, didaktické materiály a postupy práce zaměřené na osvojování vhodných stravovacích návyků žáky II. stupně ZŠ a studenty středních škol v rámci výuky.

Česky

Výzkumný projekt je zaměřen na zmapování stravovacích návyků u studentů základních a středních škol (průměrný denní energetický příjem s přihlédnutím ke glykemickému indexu potravin, denní rozvržení stravy, pitný režim) a na vybrané faktory (pohlaví, věk, pohybová aktivita, místo konzumace stravy, počet přítomných osob, bezprostřední pocity před příjmem stravy, pocity sytosti po konzumaci stravy atd.), které mohou mít na stravovací návyky vliv. Konečným cílem výzkumu je navrhnout, na základě zjištěných dat, didaktické materiály a postupy práce zaměřené na osvojování vhodných stravovacích návyků žáky II. stupně ZŠ a studenty středních škol v rámci výuky.
Zobrazeno: 21. 10. 2024 01:17