POKORNÁ, Martina. Výživová specifika u dospívajících a jejich ovlivňování v pedagogickém procesu (Nourishing specifics of adolescents and their influence in pedagogical process). In Výzkum aktuálních problémů pedagogiky a oborových didaktik. Brno: Centrum pedagogického výzkumu a Katedra pedagogiky PdF MU, 2006, p. 102-107. ISBN 80-210-4163-3.
Other formats:   BibTeX LaTeX RIS
Basic information
Original name Výživová specifika u dospívajících a jejich ovlivňování v pedagogickém procesu
Name in Czech Výživová specifika u dospívajících a jejich ovlivňování v pedagogickém procesu
Name (in English) Nourishing specifics of adolescents and their influence in pedagogical process
Authors POKORNÁ, Martina.
Edition Brno, Výzkum aktuálních problémů pedagogiky a oborových didaktik, p. 102-107, 6 pp. 2006.
Publisher Centrum pedagogického výzkumu a Katedra pedagogiky PdF MU
Other information
Type of outcome Proceedings paper
Confidentiality degree is not subject to a state or trade secret
Organization unit Faculty of Education
ISBN 80-210-4163-3
Keywords in English nutrion;adolescent;eating habits;factors;education to health
Tags adolescent, eating habits, education to health, factors, nutrion
Changed by Changed by: Mgr. Martina Martínková, Ph.D., učo 237694. Changed: 14/1/2007 22:57.
Abstract
Výzkumný projekt je zaměřen na zmapování stravovacích návyků u studentů základních a středních škol (průměrný denní energetický příjem s přihlédnutím ke glykemickému indexu potravin, denní rozvržení stravy, pitný režim) a na vybrané faktory (pohlaví, věk, pohybová aktivita, místo konzumace stravy, počet přítomných osob, bezprostřední pocity před příjmem stravy, pocity sytosti po konzumaci stravy atd.), které mohou mít na stravovací návyky vliv. Konečným cílem výzkumu je navrhnout, na základě zjištěných dat, didaktické materiály a postupy práce zaměřené na osvojování vhodných stravovacích návyků žáky II. stupně ZŠ a studenty středních škol v rámci výuky.
Abstract (in Czech)
Výzkumný projekt je zaměřen na zmapování stravovacích návyků u studentů základních a středních škol (průměrný denní energetický příjem s přihlédnutím ke glykemickému indexu potravin, denní rozvržení stravy, pitný režim) a na vybrané faktory (pohlaví, věk, pohybová aktivita, místo konzumace stravy, počet přítomných osob, bezprostřední pocity před příjmem stravy, pocity sytosti po konzumaci stravy atd.), které mohou mít na stravovací návyky vliv. Konečným cílem výzkumu je navrhnout, na základě zjištěných dat, didaktické materiály a postupy práce zaměřené na osvojování vhodných stravovacích návyků žáky II. stupně ZŠ a studenty středních škol v rámci výuky.
Abstract (in English)
The research project deals with mapping of nourishing habits of primary and high school students (average energy intake with respect to foodstuffs glycemic index, daily distribution of food, fluid intake) and selected factors (sex, age, motion activity, place of food eating, number of present persons, immediate impressions before food eating, immediate impressions of satiety after food eating etc.), which could be influenced on nourishing habits. The final objective of the research is to propose the didactics materials and working procedures concentrated on convenient nourishing habits for primary and high school students, based on established data.
PrintDisplayed: 18/7/2024 03:37