BRANDEJSOVÁ, Jitka a Michal BRANDEJS. E-learning v Informačním systému na Masarykově univerzitě. In ALTERNATIVNÍ METODY VÝUKY 2006. Praha: Přírodovědecká fakulta Univerzity Karlovy v Praze. s. 82-87. ISBN 80-7305-554-6. 2006.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název E-learning v Informačním systému na Masarykově univerzitě
Název anglicky Masaryk university e-learning incorporated into information system
Autoři BRANDEJSOVÁ, Jitka (203 Česká republika, garant) a Michal BRANDEJS (203 Česká republika).
Vydání Praha, ALTERNATIVNÍ METODY VÝUKY 2006, s. 82-87, 2006.
Nakladatel Přírodovědecká fakulta Univerzity Karlovy v Praze
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 10201 Computer sciences, information science, bioinformatics
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Kód RIV RIV/00216224:14330/06:00018712
Organizační jednotka Fakulta informatiky
ISBN 80-7305-554-6
Klíčová slova anglicky e-learning; IS MU
Štítky e-learning, IS MU
Změnil Změnil: Mgr. Ľuboš Lunter, učo 143320. Změněno: 31. 3. 2010 11:44.
Anotace
Masarykova univerzita se rozhodla jít cestou implementace e-learningu přímo do administrativního informačního systému (Informačního systému Masarykovy univerzity, IS MU). Cílem bylo vytvořit zázemí pro plošné nasazení e-learningu v prostředí devíti různých fakult a čtyřiceti tisíc uživatelů, což je odlišná situace proti předchozí etapě tvorby kurzů nadšenců a průkopníků e-learningu v limitovaném prostředí, která však tvoří začátek dějin e-learningu na MU. V příspěvku budou zmíněny e-learningové agendy Informačního systému MU, projekt e-techniků, co přináší e-learning na MU studentům, co učitelům a jaké existují sporné otázky připravené k řešení.
Anotace anglicky
For Masaryk University, which houses nine faculties attended by more than thirty-eight thousand students, e-learning currently represents an indispensable teaching tool. However, designing e-learning applications covering most fields and specializations as well as preparing the conditions in which these will represent an asset rather than a hindrance even for IT laymen is by no means an easy task to solve. The major factor affecting the form the e-learning applications had in the past was a group of devoted developers whose products were of limited coverage as regards the number of students using these. While this small-scale development may work for a small school, a large university requires that a more sophisticated infrastructure in terms of technology, methodology, and personnel be deployed. Masaryk University has given rise to new and unique projects that have proved fruitful and that can be put into operation in both small and large universities.
Návaznosti
LA 168, projekt VaVNázev: Účast ČR ve výzkumném sdružení ERCIM
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Účast ČR ve výzkumném sdružení ERCIM
VytisknoutZobrazeno: 19. 4. 2024 22:13