TRNKOVÁ, Libuše, Pavel JANDERKA, Natálie MUSILOVÁ, Andrea MARCINKOVÁ a Radka MIKELOVÁ. Examples of applications of elimination voltammetry with linear scan. In 8th Advanced Batteries and Accumulators, Book of extended abstracts. 1. vyd. Brno: Brno Univ. of Technology, 2007, s. 268-271. ISBN 978-80-214-3424-0.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Examples of applications of elimination voltammetry with linear scan
Název česky Příklady aplikací eliminační voltametrie s lineární polarizací
Autoři TRNKOVÁ, Libuše (203 Česká republika, garant), Pavel JANDERKA (203 Česká republika), Natálie MUSILOVÁ (203 Česká republika), Andrea MARCINKOVÁ (203 Česká republika) a Radka MIKELOVÁ (203 Česká republika).
Vydání 1. vyd. Brno, 8th Advanced Batteries and Accumulators, Book of extended abstracts, od s. 268-271, 4 s. 2007.
Nakladatel Brno Univ. of Technology
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 10403 Physical chemistry
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14330/07:00022138
Organizační jednotka Fakulta informatiky
ISBN 978-80-214-3424-0
Klíčová slova anglicky EVLS;LS;CV
Štítky CV, EVLS, LS
Příznaky Mezinárodní význam
Změnil Změnil: RNDr. JUDr. Vladimír Šmíd, CSc., učo 1084. Změněno: 6. 7. 2007 11:06.
Anotace
Elimination voltammetry with linear scan (EVLS) is based on the fact that the total voltammetric current consists of a set of particular currents, e.g., charging, diffusion, and kinetic currents having the different dependence on scan rate. From voltammetric currents measured at different scan rates the elimination procedure enables selected current components to be eliminated, some current components to be conserved and unknown processes to be revealed. In our contribution several examples of applications of EVLS are presented. The experiments have been done under various experimental conditions as solvents (aqueous and nonaqueous), materials of electrodes (hanging mercury drop electrode, amalgam, carbon and metal including single crystals), and target molecules.
Anotace česky
Eliminační voltametrie s lineární polarizací (EVLS) je založena na skutečností, že celkový voltametrický proud je složen z dílčích proudů, nabíjecího, difuzního a kinetických proudů, které vykazují různou závislost na rychlosti polarizace. Při voltametrických měřeních při různých rychlostech polarizace je pak možné eliminační procedurou vybrané proudy eliminovat, tak některé dílčí proudy mohou být eliminovány a jiné vybrané zachovány. V našem příspěvku je prezentováno několik příkladů EVLS za různých experimentálních podmínek, jako rozpouštědlo (vodné a nevodné), materiál elektrody (visící rtuťová kapka, amalgam, uhlík nebo kov včetně monokrystalu) a sledovaný typ molekuly.
Návaznosti
MSM0021622412, záměrNázev: Interakce mezi chemickými látkami, prostředím a biologickými systémy a jejich důsledky na globální, regionální a lokální úrovni (INCHEMBIOL) (Akronym: INCHEMBIOL)
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Interakce mezi chemickými látkami, prostředím a biologickými systémy a jejich důsledky na globální , regionální a lokální úrovni
OC 174, projekt VaVNázev: Využití rozšířených elektrochemických metod ke studiu elektrochemických a bioelektrochemických procesů na mezifázi elektroda/elektrolyt
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Využití rozšířených elektrochemických metod ke studiu elektrochemických a bioelektrochemických procesů na mezifázi elektroda/elektrolyt
VytisknoutZobrazeno: 30. 9. 2024 19:01