KISZA, Karel a Jaroslav RÁČEK. Informační systém hodnocení ekologického stavu povrchových vod. In Tvorba softwaru 2007. Ostrava: VŠB - Technická univerzita Ostrava. s. 45-50. ISBN 978-80-248-1427-8. 2007.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Informační systém hodnocení ekologického stavu povrchových vod
Název anglicky Information system for ecological assessment of surface waters
Autoři KISZA, Karel (203 Česká republika) a Jaroslav RÁČEK (203 Česká republika, garant).
Vydání Ostrava, Tvorba softwaru 2007, od s. 45-50, 6 s. 2007.
Nakladatel VŠB - Technická univerzita Ostrava
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 10201 Computer sciences, information science, bioinformatics
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14330/07:00022163
Organizační jednotka Fakulta informatiky
ISBN 978-80-248-1427-8
Klíčová slova anglicky XML; Java; calibration; evaluation metrics
Štítky calibration, Evaluation Metrics, Java, XML
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnil: RNDr. Jaroslav Ráček, Ph.D., učo 3444. Změněno: 7. 7. 2007 13:00.
Anotace
Projekt ARROW (Assessment and Reference Reports of Water monitoring) je systémovým řešením pro sledování a hodnocení ekologického stavu vod. Odráží v sobě požadavky WFD a současně i poptávku po komplexním řešení problematiky od sledování jednotlivých biologických a hydromorfologických složek až po sběr a hodnocení dat. Nedílnou součástí je také kalibrace a nastavení referenčních modelů pro hodnocení. Projekt navazuje na dlouhodobý vývoj problematiky v České republice a je současně i výsledkem paralelních projektů řešených pod záštitou Ministerstva životního prostředí v rámci přípravy programů monitoringu. V tomto příspěvku je prezentována metodologie, technologie a způsob vývoje výpočetní knihovny, která pomáhá řešit jak kalibraci a hodnocení referenčních lokalit tak také hodnocení lokalit nereferenčních.
Anotace anglicky
The ARROW (Assessment and Reference Reports of Water monitoring) project is the project of implementation of WFD in the monitoring of surface waters of the Czech Republic and covers all aspects of this problem from data sampling to informatics solution (focusing on the ecostat). The project incorporates both WFD demands and complex solution of sampling, biological, analytical and ICT problems. The integral part of the project is also the definition and calibration of reference network of sites. The project is based on long term development of this field in the Czech Republic and is related to parallel project of Ministry of the Environment of the Czech Republic connected to monitoring programs. Methodology, technologies and the way of developement of the Computational library which helps to solve calibration and evaluation of reference sites as well as evaluation of new (non-reference) sites are being discussed in this paper.
Návaznosti
MSM0021622412, záměrNázev: Interakce mezi chemickými látkami, prostředím a biologickými systémy a jejich důsledky na globální, regionální a lokální úrovni (INCHEMBIOL) (Akronym: INCHEMBIOL)
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Interakce mezi chemickými látkami, prostředím a biologickými systémy a jejich důsledky na globální , regionální a lokální úrovni
SM/10/131/05, projekt VaVNázev: Rozvoj jednotného informačního systému životního prostředí (JISŽP)
SM/10/99/05, projekt VaVNázev: Návrh komunikačního rámce s mezinárodními informačními systémy v ŽP (Akronym: MKR)
Investor: Ministerstvo životního prostředí ČR, Návrh komunikačního rámce s mezinárodními informačními systémy v ŽP
VytisknoutZobrazeno: 28. 3. 2024 15:14